Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban kandiduje na post prezidenta českého hokejového svazu

Bedřich Ščerban, jednatel Dukly Jihlava, je jedním ze šesti kandidátů na uvolněný post prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Někdejšího vynikajícího obránce nominoval Kraj Vysočina, Ščerban tuto nabídku zvažoval zhruba měsíc.

Medailista z olympijských her i mistrovství světa, který je v současnosti členem výkonného výboru hokejového svazu, se po rezignaci Tomáše Krále uchází o jeho post ještě vedle Aloise Hadamczika, Dominika Haška, Petra Břízy, Otakara Černého a Jiřího Šlégra. 

„Nejprve mě oslovily některé kluby, abych tento krok zvážil, protože mě považovaly za vhodného kandidáta. V této myšlence mě jednoznačně podpořil Kraj Vysočina, který mě oficiálně navrhl a já kandidaturu jsem přijal,“ potvrdil ve čtvrtek novinářům osmapadesátiletý Bedřich Ščerban, který je v současnosti jednatelem prvoligové Jihlavy a také předsedou hokejového krajského výkonného výboru na Vysočině.

Za hlavní úkol v případě zvolení si Ščerban stanovil uklidnění hokejového prostředí. „Českému hokeji neprospívají různé mediální přestřelky v novinách a podobně. Doba nenahrává ani malým klubům, je potřeba se soustředit na jejich podporu, aby mohly dál fungovat,“ nastínil mj. čtyřnásobný extraligový šampion s tím, že se chce zaměřit i na podporu trenérů zejména u mládeže.

Uzávěrka přihlášek byla v pondělí, vedení svazu finální jména uchazečů zveřejnilo ve středu. O tom, kdo nově povede český hokej na postu prezidenta, bude jasno 18. června. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Bedřich Ščerban, Dukla Jihlava, Český svaz ledního hokeje, kandidatura, HC Dukla Jihlava, hokej, Kraj Vysočina, olympijské hry, Mistrovství světa v ledním hokeji, Dominik Hašek, Jiří Šlégr, Petr Bříza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednatel Dukly Bedřich Ščerban kandiduje na post prezidenta českého hokejového svazu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.