Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dukla Jihlava bere ze zápasu s Litoměřicemi dva body, po nájezdech vyhrála 5:4

Dukla Jihlava dnes sehrála svoje třetí domácí utkání a podruhé z něj bere dva body. Tentokrát se to za výhru po samostatných nájezdech nad Litoměřicemi. Přestože tým z Vysočiny vedl už 3:1, soupeř otočil a do prodloužení zápas poslal až gól v předposlední minutě.

Jihlava se do vedení dostala velmi rychle. Již ve 4. minutě vyhrál Skořepa buly, puku se ujal Petr Šidlík a jeho pokus od modré skončil až za zády Šindeláře - 1:0. První těžší zákrok si o chvíli připsal i domácí Svoboda proti střele Veselého. Po nevyužité přesilovce se Dukla do dvougólového vedení dostala ve 13. minutě, kdy Jícha vypálil a puk jemně tečoval Lukáš Anděl, opět mimo dosah Šindeláře. Litoměřičtí ale rychle snížili, o půl minuty později nastřelil puk Ondřej Kopta a domácí beci si sami srazili puk do sítě - 2:1. V poslední minutě první třetiny ještě zahrozil hostující Miškář, orazítkoval ale jen Svobodu tyčku.

V úvodu druhé třetiny zkoušel štěstí Skořepa, jeho střelu se ještě neúspěšně snažil dorazil Jergl. Na druhé straně střílel Plášil, dorážka Miškáře mířila vedle. Ve 26. minutě se měnilo skóre na domácí straně, při přesilovce nasměroval Čachotksý svoji přihrávku na Aleše Jergla, který se střelou z první nemýlil. Vzápětí mohla Dukla svůj náskok zvýraznit, nová akvizice Protasenja ale tentokrát Šindeláře nepřekonala. Poté vzaly otěže zápasu do svých rukou hosté. Nejprve nebezpečně střílel Ondráček, ale teprve dorážka Ondřeje Procházky z 32. minuty byla úspěšná. Následovala hned přesilová hra, během které Litoměřice vyrovnaly. Smetanovu střelu tečoval Matúš Paločko, Svoboda byl bez šance - 3:3. Na konci druhého dějství se blýskalo před Šindelářem, Stoklasa chytře nahazoval a hosté si málem puk srazili do sítě sami a pak těsně mimo tečoval Diviš.

Třígólový obrat dokonaly Litoměřice během třetí třetiny. V 52. minutě opět od modré střílel Smetana a mimo dosah Svobody tentokrát usměrnil kotouč Jan Veselý. Jihlavský gólman pak zachránil svůj tým dobrým zákrokem proti ráně z hranice kruhu, načež za chvíli přišlo vyrovnání. Dukla hrající už bez brankáře se usadila pásmu a Říhovu vyraženou střelu dorazil do branky Michal Důraz, čímž pro svůj tým zajistil bod a následné prodloužení. V něm měla ke gólu nejblíže několikrát tečovaná rána Říhy, kotouč ale doklozal těsně mimo. O vítězi utkání nakonec musely rozhodnout nájezdy. Ve druhé sérii uspěli oba exekutoři Jergl a hostující Šulc, na ně navázal už jen Jihlavan Čachotský a bonusový bod tak zůstal na Horáckém zimním stadionu.   

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 5:4 (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0)

Góly: 4. Šidlík (Skořepa), 13. Anděl (Jícha, Danišovský), 26. Jergl (Čachotský, Kaláb), 59. Důras (Říha), rozh. náj. Čachotský – 13. Kopta, 32. O. Procházka (Miškář, Hanták), 35. Paločko (Smetana, J. Veselý), 53. J. Veselý (Smetana, Jaroslav Kalla).

Rozhodčí: Bejček – Maštalíř, Svoboda.

Diváci: 998.

Jihlava: Svoboda (Škarek) – Bilčík, Říha, Marcel, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Grebeňuk – Seman, Skořepa, Důras – Jergl, Čachotský (C), Březina – Protasenja, Diviš, Stoklasa – Anděl, Jícha, Danišovský.

Litoměřice: Šindelář (Michajlov) – Pavlas (C), Smetana, Šulc, Jebavý, Frühauf, Plášil, Bača – Ondráček, Rubeš, Pletka – Paločko, Veselý, Kalla – Beránek, Nedvídek, Kopta – Miškář, Hanták, Procházka.

 

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Stadion Litoměřice, Jan Veselý, Kraj Vysočina, Petr Šidlík, Ondřej Kopta, Matúš Paločko, Ondřej Procházka, Jaroslav Kalla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava bere ze zápasu s Litoměřicemi dva body, po nájezdech vyhrála 5:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.