Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Věřím, že budeme patřit k favoritům první ligy, říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban

Ve středu 31. srpna se na Horáckém zimním stadionu konala tisková konference před vstupem Dukly Jihlava do první hokejové ligy. Na otázky týkající se letní přípravy, hráčského kádru nebo ambicí odpovídal jednatel Bedřich Ščerban, trenér Petr Vlk a hráči Jiří Dobrovolný a Michal Důras.

Dukla Jihlava najela na nový systém letní přípravy. Ať už z důvodu, že loňský ročník skončil pro klub z důvodu účasti v baráži na konci dubna, a také že chce jihlavský tým následovat soudobý hokejový trend – méně trénovat, za to intenzívněji. „Loňská sezona skončila pozdě. Reagovali jsme změnou konceptu přípravy, se kterou přišli trenéři. Následujeme trend, který ve světě běží,“ vysvětlil velkou změnu jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

O předsezónních očekáváních se rozpovídal kapitán týmu Jiří Dobrovolný: „Chceme být v horních patrech tabulky, ale hlavně chceme předvádět kvalitní hru, která by bavila jak nás, tak diváky. Abychom jich co nejvíce dotáhli na náš stadion a v každém utkání oslavili výročí vzniku klubu,“ připomněl zkušený bek šedesát let od založení klubu. „Když budou lidi odcházet ze stadionu, tak chceme, aby si řekli, že tým dneska dřel a dal do zápasu srdce. Je to na nás, abychom vytvořili partu, která bude táhnout za jeden provaz a tím správným směrem,“ dodal.

Na něj navázal opět Bedřich Ščerban: „Myslím si, že přes krátké léto jsme dokázali dát dohromady dobrý tým. Pokud se v něm vytvoří parta jako loni, tak bude mít velké ambice. Tým je dobrý, zabezpečené všechno máme, se zimákem zatím už více neuděláme. Myslím se, že se i diváci mají na co těšit. Nesmíme zapomínat, že sport je hlavně o tom, aby bavil lidi a bavili se i lidi, kteří ho dělají.“

Aktuální soupiska Dukly Jihlava je pro sezonu 2016/2017 kompletní. „I když se ve vrcholovém sportu může vyskytnout cokoliv, v této chvíli máme kádr uzavřený. Tvoří ho tři gólmani, osm obránců a čtrnáct útočníků,“ prozrazuje Bedřich Ščerban. Zpět do týmu se vrátili po ročních extraligových štacích Tomáš Čachotský a Adam Zeman. Z Olomouce přišel Aleš Jergl, jenž v Dukle nastupoval v předchozích dvou sezonách.

Novými tvářemi jsou gólman Miroslav Svoboda, obránci David Kajínek s Jiřím Říhou a útočníci Patrik Danišovský, Jevgenij Kondratěv, Matej Síkela a Filip Stoklasa. „V daných podmínkách jsme s doplněním kádru spokojeni. Přišla nám do týmu jak zkušenost, tak i mladí hráči. Začala se nám objevovat střední generace, kterou jsme v předešlých letech neměli. Kluci, kteří přišli, mají svojí kvalitu a věřím, že jí týmu dají,“ domnívá se trenér Petr Vlk.

Foto www.hcdukla.cz | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Bedřich Ščerban, trenér, Petr Vlk, Michal Důras, HC Olomouc, Miroslav Svoboda, Tomáš Čachotský, Adam Zeman, Jiří Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že budeme patřit k favoritům první ligy, říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.