Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Maksim Zhukov z jihlavské Dukly má vyřízené střídavé starty do Mountfieldu HK

Hrdina play-off 2021 Maksim Zhukov by mohl v následující sezoně nabírat extraligové zkušenosti. Nejlepší gólman vyřazovací části uplynulého ročníku Chance ligy totiž i přes zájem jiných celků z vyšší soutěže bude pokračovat v Dukle Jihlava, zároveň má vyřízené starty do Tipsport extraligy ledního hokeje do týmu Mountfield Hradec Králové. Může se tak stát, že po několika měsících opět bude strašit útočné vozby kladenských Rytířů, ale i jiných extraligových týmů.

„Jde o formu střídavých startů. Během sezony by Maksim měl odchytat pár zápasů za Mountfield HK,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Příběh Maksima Zhukova není třeba dlouze rekapitulovat. V uplynulé sezoně se dlouho čekalo, zda vůbec bude v Dukle působit. Po svém únorovém příchodu však předčil všechna očekávání. Ačkoliv v základní části odchytal pouze část zápasů, stal se v hlasování manažerů týmů Chance Ligy druhým nejlepším gólmanem základní části soutěže za Pavlem Jekelem. Hlasování manažerů v play-off bylo ještě jasnější. Jedenáct z osmnácti lídrů klubů zvolilo za jedničku právě Maksima Zhukova. I díky jemu byla Jihlava po třech letech kousek od opětovného návratu do nejvyšší hokejové soutěže.

V brance už od začátku soutěže 

Priorita pro nadcházející sezonu byla jasná – udržet i přes zájem klubů z vyšších soutěží Maksima na Dukle. A ruský hrdina na nabídku Dukly kývl. Ačkoliv pandemie koronaviru opět způsobila problémy v jeho připojení k týmu, tentokrát už bude hájit jihlavskou branku spolu s Adamem Wolfem a Filipem Maláčem od začátku soutěže. A navíc bude sbírat cenné extraligové zkušenosti, které se jemu i celé Dukle mohou hodit do rozhodující části sezony.

„Maksim má, po dohodě klubů, vyřízené střídavé starty do klubu Mountfield HK. První jednání mezi kluby je z června, ústní dohoda vznikla začátkem srpna. Poté se řešily náležitosti smlouvy. Nyní je dohoda stvrzena podpisem. Jedná se o formu střídavých startů. Během sezony by Maksim měl odchytat pár zápasů za klub Mountfield HK,“ prozrazuje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Ohodnoť článek

Foto Markéta Křížová | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Maksim Zhukov, HC Dukla Jihlava, hokej, brankář, start, sezona, Mountfield HK, Mountfield Hradec Králové, soutěž, 1. česká hokejová liga, Extraliga ledního hokeje, Bedřich Ščerban, pandemie covidu-19, Adam Wolf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maksim Zhukov z jihlavské Dukly má vyřízené střídavé starty do Mountfieldu HK | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.