Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O postupujícím do extraligy rozhodne až poslední zápas, Dukla dneska mečbol nevyužila

Dukla Jihlava mohla dneska oslavit návrat do extraligy po třech letech, svůj domácí zápas ale vítězně nezvládla. Bylo to opět těsné, výhru 3:1 si ale odvezli hokejisté Kladna, kteří tak finálovou sérii vyrovnali. O postupujícím do extraligy se tak rozhodne až ve čtvrtek.     

V první třetině byla střelecky mírně aktivnější Dukla, i díky dvěma přesilovkám. Do zajímavé příležitosti se v úvodu dostal Chlubna s Čermákem, kladenského gólmana pak trefil Fronk. Stejný hráč pak v 17. minutě  zužitkoval velký tlak po přihrávce Illéše otevřel skóre zápasu přesnou střelou k tyči.  

Ve druhém dějství se karta obrátila. Kladno, vědomo si nepříznivého stavu, se tlačilo do zakončení častěji než domácí. A svoji převahu vyjádřilo i brankově – ve 31. minutě si puk za jihlavskou brankou našel Frye a po jeho přihrávce pálil přesně do šibenice Machač. O další tři minuty už Středočeši vedli, když po nepovedeném vyhození střílel k tyči Suchánek.

Ve třetí periodě se Dukla dostala zpátky do hry. Velkou šanci promarnil Jiránek, břevno při přesilovce rozezvučel Harkabus. V době sílícího tlaku však přišla chyba v rozehrávce a samostatný únik Kubíka, který upravil na konečných 1:3.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Fronk (Illéš) – 31. Machač (Frye), 34. Suchánek, 58. Kubík (Melka).

Rozhodčí: Pešina, Zubzanda – Jindra, Zídek.

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Bukač, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš –Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Suchánek – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) –Melka, Marosz, Kubík – Račuk (A), Pitule, Hlava – Š. Jelínek, Machač, Guman – Bílek.

Stav série: 3:3.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, hokej, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, SK Kladno, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O postupujícím do extraligy rozhodne až poslední zápas, Dukla dneska mečbol nevyužila | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.