Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská Dukla zaznamenala doma první ztrátu. Padla v prodloužení se Sokolovem

Po slibném rozjezdu Dukla Jihlava v pátem kole hokejové Chance Ligy narazila. Po nervózním utkání si dva body za výhru v prodloužení z Jihlavy odváží Sokolov, který se díky nim dotahuje právě na Duklu. Remízový zápas na stranu Baníku Sokolov překlopila přesilovka 4 na 3 po zbytečném pětiminutovém vyloučení Fronka v závěru zápasu, které proměnil hostující Rohan.

První třetina nabídla zajímavý hokej. Sokolov v ní byl aktivnější než domácí Dukla, o čemž svědčí i to, že hosté stříleli na branku dvakrát častěji než domácí. Duklu ale do vedení poslal už v páté minutě Tomáš Harkabus díky využité přesilovce. Bohužel využitá přesilovka byla následně i na druhé straně kluziště. Pohotovou dorážkou se prosadil sokolovský Patrik Prymula.

Ve druhé třetině byla zpočátku více aktivní Dukla, postupem času ale ztrácela herní jistotu a Sokolov hru vyrovnal a v závěru druhého dějství už měli více ze hry hosté.

Ve třetí třetině pak téměr sedm stovek diváků v jihlavské CZ LOKO aréně vidělo po jedné brance na každé straně. Sokolov se po využité přesilovce dostal do vedení po brance Michala Guta. Před koncem základní hrací doby však v 57. minutě opět využila přesilovku i Dukla. Přesnou ranou od modré se prosadil domácí Daniel Kolář. O minutu později mohl trefit výhru Dukly Illéš. Eliáš mu nabil puk před zcela prázdnou branku, ale domácí útočník zblízka branku minul. 

Zásadní se pak ukázal souboj jihlavského Fronka a sokolovského Houdka po odpískání. Po dlouhé poradě rozhodčích nakonec necelé dvě minuty před koncem inkasoval domácíc utočník trest 5+20 minut. Baník Sokolov nakonec přesilovku 4 na 3 v prodloužení využil zásluhou Tomáše Rohana, a domů si tak odvezl druhý bod. Jihlava zaznamenala doma vůbec první ztrátu v letošním ročníku.  

HC Dukla Jihlava - HC Baník Sokolov 2:3 po prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. T. Harkabus (M. Zadražil, Illéš), 57. D. Kolář (Chlubna) – 7. Prymula (M. Jandus, M. Kadlec), 50. Gut (Šik, M. Kadlec), 62. T. Rohan

Rozhodčí: Barek, Pilný – Jindra, Roischel

Diváci: 694

HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – D. Krenželok, T. Černý, D. Kolář (A), Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – T. Harkabus, Poletín, Chlubna – T. Havránek, Lichanec, V. Brož.

HC Baník Sokolov: Hamrla (Cichoň) – J. Pohl (A), Houdek, M. Jandus, A. Rulík, Přindiš (A), D. Zeman – M. Kadlec, Gut, Šik – Vracovský, Vrána, D. Tůma – Švec, T. Rohan, Prymula – Kropáček, Jiskra.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla, HC Baník Sokolov, hokej, zápas, sport, FK Baník Sokolov, FK Dukla Praha, Tomáš Rohan, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, 1. česká hokejová liga, Tomáš Harkabus, Daniel Kolář, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Dukla zaznamenala doma první ztrátu. Padla v prodloužení se Sokolovem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.