Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divoký duel ve Frýdku-Místku nakonec ovládla Dukla, uspěla v samostatných nájezdech

Zápas sedmnáctého kola prvoligové nadstavby mezi Frýdkem-Místkem a Duklou měl hodně divoký průběh. Jihlavané se otřepali z třígólové ztráty, zápas otočili, aby nakonec o zisku dvou bodů rozhodli v samostatných nájezdech. Po výhře 6:5 vede Dukla skupinu poražených, má náskok šesti bodů a dva zápasy k dobru oproti Prostějovu.

Jihlavě vstup do utkání na ledě Frýdku-Místku zhola nevyšel a na konci třinácté minuty prohrávala již 0:3 po trefách Klimši, Hladonika a Tomiho. Na konci prvního dějství ale vstřelil kontaktní branku Lukáš Anděl a ze začátku druhého dějství snížil Matěj Pekr. Poté Dukla nevyužila řadu šancí a naopak se prosadil domácí Kafka.

Jenže závěr druhé části vyšel červenožlutým na jedničku. V čase 38:22 snížil Daniel Kolář a o 48 sekund později vyrovnal svým druhým gólem v utkání Lukáš Anděl. Ba co víc, 53. minuta patřila Josefu Skořepovi a jeho gólu v přesilovce. Tři body však hosté neudrželi, Frýdek-Místek v závěru po zaváhání v jihlavské rozehrávce srovnal Tomi a šlo se do prodloužení.

V něm přestála Dukla přetěžké chvíle při oslabení a to stálo domácí bod navíc. Nájezdy totiž patřily červenožlutým - Lukáš Anděl proměnil hned první, poté se trefil i Michal Poletín a naopak Jan Brož neinkasoval ani jednou ze čtyř pokusů soupeře.

HC Frýdek-Místek - HC Dukla Jihlava 5:6 po sam. nájezdech (3:1, 1:3, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Klimša (Martynek, M. Adámek), 7. Hladonik (Kofroň, Kafka), 13. Tomi (Kafka, Hladonik), 34. Kafka (Novotný, Tomi), 58. Tomi (Hladonik) – 18. Anděl (Poletín, Pekr), 21. Pekr (Čachotský, Holý), 39. Kolář (Vála, Chlubna), 40. Anděl (Poletín, Pekr), 53. Skořepa (Fronk, Pekr), rozh. náj. Anděl. 

Rozhodčí: Fiala, Barek – Bohuněk, Hranoš. Diváci: 1112.

Frýdek-Místek: Suchánek – M. Adámek, Haman, Bartko, Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kafka, Novotný, Tomi – Kofroň, Hladonik, Szturc – Klimša (A), Kaukič, Martynek (C) – Eret, Przybyla, Stuchlík.

Jihlava: Brož – Kolář, Piegl, Holý, Půža, Mareš, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Protasenja

Ohodnoť článek

Foto Jakub Hunal | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Frýdek-Místek, hokej, první liga, FK Dukla Praha, HC Frýdek-Místek, Matěj Pekr, Michal Poletín, 1. SK Prostějov, prodloužení, HC Dukla Jihlava, Daniel Kolář, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoký duel ve Frýdku-Místku nakonec ovládla Dukla, uspěla v samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.