Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Fotbalisté Vysočiny po prohře s Karvinou po šesti letech sestupují z první ligy

Fotbalisté z Vysočiny nezvládli ani třetí duel k záchraně. V posledních třech zápasech navíc nedokázala Vysočina vstřelit gól a to se jí stalo osudným. Jihlavská jarní záchranářská jízda tak happyendem neskončila. Vyrovnaná a emocemi nabitá bitva proti Karviné nabídla šance na obou stranách, ovšem první klíčový gól vstřelili v 66. minutě hosté. V dalších minutách už své vedení dokázali uhájit a umocnit proměněnou penaltou v poslední minutě nastavení. Při rovnosti bodů rozhodla o sestupu FCV horší vzájemná bilance právě s Karvinou.

Domácím stačila k záchraně remíza a zdálo se, že tomu přizpůsobili i taktiku. Hráli opatrně a nepřesně, Karviná byla aktivnější. Wágner však hlavičkoval pouze do Rakovana, následý Budínského přímý kop se zastavil na tyči. JIhlava se probrala až v závěru poločasu, s Ljovinovou střelou neměl problém Berkovec a Ikaunieksova rána šla pouze do boční sítě.

Karviná, hnaná nutností vyhrát, byla útočnější i ve druhém poločase. Přesto se do zajívé šnce dostal Ikaunieks, svým lobem ale branku netrefil. Klíčová akce zápasu se odehrála v 66. minutě, Wágner po centru hlavičkoval a míč ještě do sítě usměrnil střídající Kalabiška 0:1. Stejný hráč vysunul do šance i Letiče, ten neproměnil. Jihlava se v závěru pokusila o zoufalý nápor, ale neúspěšně. Otevřená obrana nabízela prostor na brejky a po jednom z nich fauloval ve vápně Ljovin. Uviděl červenou kartu a Wágner z penalty zpečetil záchranu Karviné a sestup Jihlavy do druhé ligy.

FC Vysočina Jihlava - MFK Karviná 0:2 (0:0)

Branky: 66. Kalabiška, 90+4. Wágner (pen.).

Rozhodčí: Příhoda – Paták, Arnošt. Diváci: 3453.

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Tlustý (C) (77. Klíma), Štěpánek, P. Buchta, Schumacher (86. Opluštil) – Mara, Ljovin – Fulnek, Dvořák, Zoubele (54. Keresteš) – D. Ikaunieks. 

MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Šisler (24. Weber), Budínský (84. Štěrba) – Štepanovský (61. Kalabiška), Panák, Letić – Wágner. 

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky MFK Karviná, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Vysočiny po prohře s Karvinou po šesti letech sestupují z první ligy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.