Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Oslabená Jihlava prohrála s Bohemians, na výhru čeká už devět zápasů

FC Vysočina Jihlava sice vstřelil historicky první gól ve vršovickém Ďolíčku, ale velkou radost jim neudělal. Domácí totiž dvěma góly ve druhém poločase skóre otočili ve svůj prospěch. Sami tak výsledkem 2:1 oslavili první vítězství v sezóně a přiblížili se čtrnácté Jihlavě na jediný bod.

Už ve 2. minutě nezvládl malou domů jihlavský Tlustý a svoji chybu hasil zákrokem za žlutou kartu těsně před svým pokutovým územím. Následnou standardku sám dokázal odvrátit. Po několika jihlavských náznacích se nebyl od vstřelení úvodní branky Mešanovič, který se ve 25. minutě krásně polonůžkami opřel do Šulekova centru, domácí však zachránilo břevno. Vzápětí Mešanovič vysunul do úniku Jánoše, jeho pokus zlikvidoval Zlámal v brance domácích.

Na druhé straně potom Mosquera hlavičkoval nad jihlavskou branku. Ve 36. minutě vystřelil aktivní Mešanovič, Zlámal míč pouze vyrazil a pro Nerada nebyl problém ho doklepnout do prázdné - 0:1. V rámci prvního poločasu to ze strany jihlvanů nemuselo být poslední slovo, ale Mešanovičovu hlavu vytáhl na brankové čáře Mosquera, podobně jako jeho střelu v poslední minutě poločasu vykopl z prázdné branky Pauschek.

Druhý poločas se nesl v jiném duchu, Pražané zvýšili aktivitu a dostávali se do tlaku. V 58. minutě natřelil ruku Krejčího ve vápně domácí Míkuš a Jindřišek penaltu bezpečně proměnil. Další pohroma přišla na Jihlavské o deset minut později, kdy brejk Bohemians na půlící čáře zastavoval Jánoš a poměrně přísně byl za svůj zákrok vyloučen. Domácí využili svoji početní převahu docela rychle. V 77. minutě propadl Mosquerův centr až na Acostu a ten hlavou vyslal na Hanuše oblouček, na který byl jihlavský brankář krátký.

Ve snaze o vyrovnání se o dvě minuty později prodíral do nebezpečné pozice kapitán hostů Vaculík, ale svému pádu dost přidal a inkasoval svoji již druhou žlutou kartu v zápase a Vysočina tak byla nucena dohrávat pouze v devíti! Přesto se Jihlavští nevzdali, v 80. minutě se ve vápně domácích odehrával velký závar, míč nakonec do své náruče ukryl Zlámal. A když v závěru ani nadvakrát na strážce domácí svatyně nevyzrál Mešanovič, mohla naplno propuknout radost zelenobílých.

Bohemians 1905 - FC Vysočina jihlava 2:1 (0:1)

Góly: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad.

Rozhodčí: Příhoda – Hock, Arnošt.

Diváci: 4161.

Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek (46. Havel), Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Acosta (89. Akulinin), Hubínek, Čížek, Mosquera - Schick (58. Mikuš).

FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn – Demeter, Jánoš – Vaculík, Nerad (66. Dvořák), Šulek (72. Fulnek) – Mešanović.

Foto: Pavel Jiřík, www.fcvysocina.cz

 

Štítky HC Dukla Jihlava, Bohemians 1905, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabená Jihlava prohrála s Bohemians, na výhru čeká už devět zápasů | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.