Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Vysočina Jihlava zdolala Spartu Praha 1:0! Střelec Ikaunieks oživil naděje na udržení první ligy

Josef Jinoch nahradil Michala Bílka na pozici hlavního trenéra fotbalové Vysočiny teprve před několika dny, ale už slaví důležité vítězství. Nejtěsnějším možným výsledkem totiž Jihlava porazila slavnou Spartu Praha a vrací se tak na patnáctou příčku neúplné prvoligové tabulky.

V sobotu nebyl k vidění pohledný fotbal. Pražané drželi častěji míč, ale do velkých brankových příležitostí se nedostávali, obrana Vysočiny byla soustředěná. Asi nejblíže měla Sparta ke gólu po akci Karavaeva, který se probil po pravě straně a jeho střílený centr se od Pulkrabovy holeně odrazil zpět do hřiště. Jihlava zahrozila po sraženém centru Hronka, se kterým si gólman Koubek poradil až s pomocí tyče. Do konce první poločasu ještě zajímavě hlavičkoval M. Kadlec a Lafata, ale branku domácího Hanuše netrefili.

O osudu utkání rozhodla situace ze 47. minuty. Hrubou chybu v rozehrávce Sparty využil Hronek, který ukořistil míč Holkovi a přihrál do jasné pozice Davisu Ikaunieksovi, který nemohl zaváhat - 1:0. Po hodině hry měli dvě možnosti hosté. Nejprve pěkně z hranice vápne do balonu opřel Vácha, vzápětí z hranice malého vápna hlavičkoval M. Kadlec, oba pokusy se mezi tři tyče nevešly. Když se potom slabou střelou neprosadil ani Konaté a očekávaný závěrečný tlak Pražanů se rozplynul v nepřesnostech, mohla Jihlava slavit historické vítězství a zisk velmi důležitých třech bodů.

FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

Gól: 48. Ikaunieks.

Rozhodčí: Marek – Mokrusch, Antoníček. Diváci: 4101.

Vysočina: Hanuš – Vaculík, Krejčí, Rosa (11. Zoubele), Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Hronek, Batioja (90+1. Popović) – Dvořák, Ikaunieks (79. Rabušic). 

Sparta: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Mareček, Michal Kadlec – Josef Šural, Vácha, Sáček, Konaté (75. Holzer) – Pulkrab (46. Zahustel), Lafata.  

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky AC Sparta Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Michal Bílek, Josef Jinoch, Michal Kadlec, Josef Šural, Mario Holek, Tiémoko Konaté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava zdolala Spartu Praha 1:0! Střelec Ikaunieks oživil naděje na udržení první ligy | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.