Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Po výhře nad Hradcem panuje v kabině Vysočiny dobrá nálada. Ukáže se to i v utkání v Teplicích?

Fotbalová Vysočina v sobotu 4. března míří na Stínadla. Povzbuzena důležitou domácí výhrou nad Hradcem Králové bude chtít navázat na velmi dobrou bilanci z teplického stadiónu a zároveň bude toužit po odvetě za podzimní porážku na jihlavské půdě. Výkop duelu je stanoven na 15. hodinu.

Teplice přezimovaly na příjemné 6. příčce tabulky ePojisteni.cz ligy se ziskem 22 bodů. Do jara vstoupily dvěma remízami 1:1 – na svém stadiónu proti Brnu a poté v Mladé Boleslavi. Úspěšnými střelci v těchto zápasech byli Fillo a Červenka. V sobotu bude domácí celek toužit pro prvním jarním tříbodovém zisku a napravení nepříznivé bilance ze zápasů s FC Vysočina na domácí půdě. Jihlava totiž na Stínadlech dokázala zvítězit v posledních dvou zápasech.

V jaké náladě a s jakou ambicí Vysočina na sever Čech vyrazí? „Vítězství nad Hradcem Králové nás nepochybně povzbudilo a motivovalo do další práce. Odrazilo se do příznivé atmosféry v kabině. Celý týden jsme se připravovali na to, jak dovézt z těžkého utkání v Teplicích bodový zisk," uvedl asistent trenéra Jan Kameník.

Jak byste charakterizoval hru týmu kouče Šmejkala? „Při pohledu do tabulky je jasné, že nás čeká silný soupeř. Teplice vychází ze zabezpečené a kvalitně organizované obranné fáze, v níž mají silné hráče pro hlavičkové i rychlostní souboje. Před obranou se velmi dobře pohybuje stěžejní hráč Ljevaković. Po zisku míče náš nadcházející soupeř vyráží do rychlých protiútoků, při nichž těží z rychlostně a technicky vybavených krajních záložníků i obránců," upozornil asistent kouče Bílka.

Nakolik se změní jihlavská taktika? Vyrukujete znovu se třemi útočníky? Už víte, jak nahradíte těžce zraněného Urblíka? „Jožovo zranění je pro tým velkou ztrátou jak z hlediska jeho fotbalových, tak i charakterových vlastností. Všichni mu moc přejeme brzké uzdravení, aby nás mohl co nejdříve posílit. Jiné hráče už nepostrádáme, do plného tréninku se zapojil i Vitásek. Do utkání vstoupíme s určitým plánem, přičemž nyní uvažujeme nad dvěma variantami sestavy," uzavřel svůj komentář Kameník.

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, FK Teplice, FC Zbrojovka Brno, FK Mladá Boleslav, Česko, Jan Kameník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po výhře nad Hradcem panuje v kabině Vysočiny dobrá nálada. Ukáže se to i v utkání v Teplicích? | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.