Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Vysočina Jihlava absolvovala generálku na ligu, v Liberci po dobrém výkonu remizovala 2:2

V sobotu čekal na hráče Vysočiny Jihlava poslední přípravný duel před startem jarní části 1. ePojištění.cz ligy. Proti soupeři z Liberce sehráli poprvé za zimní přípravu utkání na přírodní trávě a to jako by mělo pozitivní vliv na jihlavský herní projev. Po slušném výkonu si tým z Vysočiny odvezl remízu 2:2

Tempo a důraz obou soupeřů dával tušit, že do prvního mistrovského utkání není daleko. Domácí brzy vedli, když si v 5. minutě sražený Coufalův centr našel Breite a hranice vápna otevřel povedenou střelou skóre. Vyrovnat mohl dvakrát Ikaunieks, ale poprvě nechal pouze vyniknout domácího Dúbravku, podruhé jeho pokud zblokoval stoper Kouřil.

V závěru prvního poločasu Jihlavané vyrovnali. Nového přímý kop zablokovala liberecká obrana rukou a protože se vše odehrávalo ve vápně, následoval ve 43. minutě pokutový kop. Ten Ikaunieksovi Dúbravka vyrazil, ale pouze znovu k lotyšskému reprezentantovi, který neměl problém své zaváhání napravit - 1:1.

Ve druhém poločase vystřídala agresivitu fotbalovost a tentokráte jeho úvodl povedl týmu z Vysočiny. V 50. minutě pálil Ikaunieks, domácí brankář vyrazil a po sérii dalších odrazů se míč dostal k Batiojovi, který zblízka poslal míč pod břevno. Po rohu poté nebezpečně hlavičkoval Rosa, Dúbravka jeho důrazné zakončení vytěsnil. Po dalším Nového centru hlavičkoval Dvořák mimo tři tyče.

Zajímavý byl i závěr duelu. Ikaunieks sice přehodil brankáže, ale branku netrefil, na druhé straně Baroše vychytal Hanuš. V 76. minutě odpískal rozhodčí ruku ve vápně hostů a nařídil penaltu pro domácí. Ve skrumáži bohužel nepostřehl, že šlo o ruku libereckého hráče, nikoli jihlavského. Bosančič z pokutového kopu nezaváhal. V záveru mohl vítězství na hostující stranu strhnout Ikaunieks, ale z úhlu minul.

„Zvedli jsme si před jarem sebevědomí a dokázali jsme si, že můžeme hrát dobré zápasy,“ zhodnotil zápas jihlavský útočník Pavel Dvořák. „Druhý poločas se nám povedl o něco více, jen je škoda, že jsme nevstřelili víc gólů,“ stýskal si na nedostatečnou produktivitu v útočné fázi.

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)

Góly: 5. Breite, 78. Bosančić z pen. – 43. Ikaunieks, 49. Batioja 
Rozhodčí: Berka – Kříž, Poživil
Diváci: 500  

Liberec: Dúbravka – Coufal, Kúdela, Kouřil, Mikula (75. Bartošák) – Ekpai (72. Graiciar), Obročník (57. Šulc), Breite (75. Karafiát), Vůch (57. Bosančič) – Voltr (57. Baroš), Potočný (75. Latka).

Vysočina: Hanuš - Tlustý (78. Kryštůfek), Krejčí, Štěpánek – Hronek (68. Popović), Urblík (46. Rosa) - Nový (74. Fulnek), Batioja (68. Vaculík), Novotný (68. Urdinov) - Dvořák, Ikaunieks (85. Záviška).

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Slovan Liberec, Pavel Dvořák, Dúbravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava absolvovala generálku na ligu, v Liberci po dobrém výkonu remizovala 2:2 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.