Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kádr FC Vysočina posílí vítěz Českého Superpoháru Vít Beneš, nastoupí už v pátek proti Zlínu

Velmi zkušenou posilu defenzivních řad hlásí FC Vysočina. V Jihlavě podepsal dvouletý kontrakt člen Klub legend Chance ligy, čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš. V pondělí ho čeká první trénink a počítá se s jeho nasazením do pátečního duelu ve Zlíně.

Nepůjde přitom jen o práci zkušeného hráče v zápasech. „Věříme, že borec s 370 starty v české a maďarské lize našim mladým obráncům předá cenné zkušenosti a umožní jim vedle sebe sportovně růst. A přispěje jak ke zlepšení naší defenzivní hry, tak i ke kýženému posunu v druholigové tabulce,“ okomentoval Benešův příchod sportovní ředitel Lukáš Vaculík. FC Vysočina je totiž aktuálně na poslední, sestupové, pozici.

Vít Beneš s fotbalem začínal v Ústí nad Labem, dále hrál za Spartu, Kladno a Jablonec, se kterým v roce 2013 vyhrál v Českém poháru i v Českém Superpoháru, zahrál si také Evropskou ligu. Následně hrál za maďarské kluby Vasas SC a Szombathelyi Haladás, odkud se vrátil do Česka, konkrétně do Olomouce. Hrál první ligu, v létě se ale dostal do "béčka", za které už nastoupil i proti FC Vysočina.

Zkušený hráč dle vlastních slov po přeřazení do juniorky netajil zájem změnit dres. „Byly tam nějaké možnosti z I. ligy nebo ze zahraničí, ale nechtěl jsem přestup za každou cenu. Musel mi dávat smysl a mít nějakou vizi ohledně mé budoucnosti. Před několika dny mne oslovili představitelé FC Vysočina, s nimiž jsme se domluvili na spolupráci a společné cestě,“ uvedl Vít Beneš.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto se souhlasem FC Vysočina | Zdroj FC Vysočina

Štítky fotbal, FC Vysočina, posila, Vít Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr FC Vysočina posílí vítěz Českého Superpoháru Vít Beneš, nastoupí už v pátek proti Zlínu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.