Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Potřebné tři body jsou doma. Vysočina po pěti zápasech okusila vítězství, proti Prostějovu otočila na 2:1

Vysočina přerušila nepříjemnou pětizápasovou sérii bez vítězství. V nedělním zápase proti Prostějovu po prvním poločase prohrávala, ale po změně stran skóre otočila ve svůj prospěch. Po tolik důležitém a zaslouženém vítězství patří Jihlavě v druholigové tabulce sedmá příčka.

Domácí byli zpočátku aktivnější, ale z přímého kopu mířil Franěk nad. Prostějov dal o sobě vědět po půlhodině hry, hlavičkující Elbel však jen nechal vyniknout domácího brankáře Mastného. Jeho spoluhráč Tombul pak na poslední chvíli odkopl míč před dobíhajícím útočníkem. Na druhé straně pálil Fila, nicméně ani on Vejmolu nepřekonal. V závěru poločasu zahrál rukou ve vlastním vápně jihlavský Vedral a nařízenou penaltu proměnil Malec.

Stejný hráč mohl náskok Moravanů po obrátce navýšit, opět se však vyznamenal Mastný. A tak přišel trest - v 53. minutě naskočil na centr Peška Araujo-Wilson a průběžný stav srovnal. Za 13 minut na něj navázal krásnou akcí Lacko, který z kličkované ve vápně soupeře vytěžil vedoucí gól. Prostějov mohl vyrovnat, Silný však jen orazítkoval břevno. Domácí Křivánek mohl v samotném závěru naopak vedení Jihlavy navýšit, skóre už ale neměnilo. 

FC Vysočina Jihlava - 1. SK Prostějov 2:1 (0:1)

Branky: 53. Araujo-Wilson, 66. Lacko – 44. Malec (pen.).

Rozhodčí: Vokoun – Pospíšil, Ježek. Diváci: 508.

Vysočina: Mastný – Svoboda, Vedral, Tombul, Peřina (74. Chytrý) – Tureček, A.Pešek – Franěk (81. Ogiomade), Lacko (89. Piško), Fila (81. Křivánek) – Araujo-Wilson. 

Prostějov: Vejmola – P. Jaroň, K. Spáčil, Elbel (72. Cienciala), R. Látal – Gábriš, Schaffartzik, Habusta (67. Macháček), Slaměna (72. Koudelka), Šimek (84. Moučka) – Malec (67. Silný). 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Prostějov, druhá liga, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebné tři body jsou doma. Vysočina po pěti zápasech okusila vítězství, proti Prostějovu otočila na 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.