Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trenér Vysočina Oulehla nebyl po remíze s Chrudimí spokojený. Zaměříme se na obrannou činnost, říká

Jihlavská ofenzíva o sobě dala v utkání proti Chrudimi opět hodně vědět, k zisku třech bodů a udržení domácí stoprocentní bilance to ale nestačilo. Páteční výsledek 3:3 příliš nepotěšil ani domácího trenéra Davida Oulehlu, který hodlá zapracovat defenzivní činnosti svého týmu.

Gólů hodně, bod jen jeden. Vysočina v atraktivním zápase remizovala s Chrudimí 3:3

Jihlava i v dalším domácím zápase nastřílela dost gólů, na vítězství to však tentokrát nestačilo. V přestřelce s Chrudimí prohrávala už o dvě branky, ale dokázala vyrovnat na konečných 3:3. Vysočina zatím patří třetí příčka druholigové tabulky.

Zatímco zkraje března diváci duelu Jihlava - Chrudim žádnou branku neviděli, v nové sezóně byli svědky ofenzivní podívané a výsledku 3:3. Útok Vysočiny se, jak je v nové sezóně v domácím prostředí zvykem, opět výrazně prosadil, trenéra Davida Oulehlu ale výsledek úsměv nevykouzlil.

„Je to pro nás zklamání. S respektem k soupeři a vědomím jeho kvality jsme Chrudim určitě chtěli porazit a udržet tak stoprocentní domácí bilanci v této sezóně,“ přiznal pro klubový web. „Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, což se potvrdilo. Může nás těšit, že jsme dokázali vstřelit 3 branky a rozhodně nastalo zlepšení naší ofenzivní fáze oproti zápasu na Dukle,“ připomíná nepovedené představení v minulém kole.

Oulehla není spokojený s defenzivní činností týmu, ve dvou ze čtyř domácích zápasů inkasovali 3 branky – nyní s Chrudimí a předtím i s rezervou Olomouce. „Není to o chybách jednotlivých hráčů, ale spíše o bránění celého mužstva. Na tuto problematiku se musíme důkladně podívat a pracovat dál,“ říká jihlavský lodivod. 

Chyby, ale i správný charakter

Ten se vyjádřil se i k druhému obdrženému gólu po chybě v rozehrávce: „Šlo o hrubou lacinou chybu, která utkání výrazně ovlivnila. Musíme si ale uvědomit, že fotbal je hrou chyb. My ale chceme hrát náš fotbal kombinačně a konstruktivně, začínat s výstavbou útoku z defenzívy. A s tímto nastavením se může občas stát, že chybu či nepřesnost uděláte. K fotbalu to patří. Společně vyhráváme, prohráváme i děláme chyby. Umím to pochopit. Rozhodně snáze, než podcenění situace, lenost či nedůslednost.“

David Oulehla však ocenil dvojí návrat svého celku do zápasu: „Kluci už v předchozích duelech dokázali, že mají správný charakter a kvalitu. Dnešní dvojí srovnání vedení soupeře mne samozřejmě velmi těší,“ vidí trenér nesporná pozitiva. „Na druhou stranu je třeba vidět dílčí výpadky v naší hře. Dnes nás postihl hlavně po třetí inkasované brance. Naštěstí jsme se dokázali dostat zpět do hry, vyrovnali jsme a závěrečným drtivým tlakem jsme bojovali o vítězství. Škoda, že tam něco nepadlo. Každý bod se ale počítá.“

Na krajích sestavy nastoupili v páteční zápase nedávní dorostenci a odchovanci klubové akademie – beci Chytrý a Farka a křídla Fila a Křehlík. „Oba mladí beci společně v základní sestavě ve II. lize nastoupili poprvé. Zvládli to dobře, zároveň ale bylo vidět, že je před nimi ještě hodně práce. Mají co zlepšovat. Jsme rádi, že Vysočina disponuje kvalitní mládeží a talentovanými hráči, které můžeme do zápasů „áčka“ nasazovat. Věříme jim a nebojíme se je tam dát,“ uzavřel Oulehla.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Chrudim, druhá liga, fotbal, David Oulehla, hodnocení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Vysočina Oulehla nebyl po remíze s Chrudimí spokojený. Zaměříme se na obrannou činnost, říká | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.