Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Vysočiny zvládli souboj s Chrudimí. Ve druhé půli rozhodl Vedral

Fotbalisté FC Vysočina měli po třech bodových ztrátách v lize a utrápeném vítězství v pohárovém MOL cupu ideální příležitost naplno bodovat na půdě trápící se Chrudimi. V utkání Jihlavským ale chyběl kvůli zdravotním problémům zkušený Zoubele. Jihlaváci ligový souboj s Chrudimí na rozdíl od přípravného duelu zvládli a po výhře se přiblížili čelu ligové tabulky.

V rámci 6. kola druhé fotbalové ligy zajížděli fotbalisté FC Vysočina do Chrudimi. Jihlaváci si od začátku počínali stejně, jako na konci úterního pohárového utkání, které dvěma góly v závěru zvládli otočit. Hned od počátku se chopili taktovky, Chrudim zatlačili a v 11. minutě se málem radovali z vedoucí branky. Odražený míč si v pokutovém území našel Matúš Lacko a jeho prudký nákop na malé vápno si domácí srazili těsně vedle levé tyče. Krátce nato bylo zle na druhé straně hřiště. Jihlavskou lehkovážnost kolem vlastního pokutového území ovšem Petr Rybička nepotrestal. To ve 37. minutě už jihlavský Jaroslav Peřina chrudimského brankáře překonal, jeho lobu ovšem scházela přesnost a balón opět skončil těsně vedle branky.

Do druhé půle pak domácí vstoupili o poznání aktivněji. Vysočina se snažila kontrovat z protiútoků a jeden z nich skončil v 65. minutě faulem domácího Daniela Fišla v pokutovém území. K penaltě se postavil Filip Vedral. Brankář Mikulec sice vystihl stranu, ale nechytatelná střela do horní poloviny branky znamenala jihlavské vedení 1:0. Jedinou šanci na srovnání stavu zahodili domácí už po pěti minutách. Hlavička Dominika Haška po rohovém kopu naštěstí postrádala přesnost a skončila stejně jako jihlvské šance v první půli těsně vedle. V závěru zápasu se domácí už nedostali do výraznější brankové příležitosti, a Jihlava tak mohla po dvou ligových porážkách v řadě slavit. Díky třem bodům z Chrudimi se jihlavští fotbalisté posunuli v průběžné tabulce na páté místo.

MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava  0:1 (0:0)

Branky: 67. Vedral (pen.)

Rozhodčí: Křepský – Podaný, Pfeifer. Diváci: 856

MFK Chrudim: Mikulec – D. Hašek, Drahoš, Fišl, Průcha – V. Řezníček (79. Látal), Kesner (C), Jan Řezníček, Čáp (79. Šplíchal), Juliš (59. Surmaj) – Rybička (85. Tkadlec).

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Pojezný, Štefánek, Křišťál, T. Svoboda, T. Vlček – Shudeiwa (56. Tureček), Lacko, Franěk (46. Selnar), Peřina (56. Křivánek) – Vedral (88. Arroyo).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky fotbal, FC Vysočina, Jihlava, Chrudim, FC Vysočina Jihlava, fotbalista, Matúš Lacko, Petr Rybička, MFK Chrudim, Dominik Hašek, Jan Řezníček, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Vysočiny zvládli souboj s Chrudimí. Ve druhé půli rozhodl Vedral | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.