Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

FC Vysočina Jihlava přes velké množství příležitostí prohrála s hradeckými Votroky

Fotbalová Jihlava ještě v letošní sezoně nevyhrála. Měla však nejtěžší los ze všech prvoligových mužstev. Hradci Králové ale proti Jihlavě stačil jediný gól. V prvním poločase ho po centru z rohu a následné dorážky vstřelil obránce Holeš. Jihlava poté zahazovala vyložené šance jak na běžícím páse a alespoň vyrovnat už nedokázala.

Fotbalisté Jihlavy neodcestovali v rámci 4. kola nejvyšší fotbalové soutěže do Hradce Králové, ale do Mladé Boleslavi. Královéhradečtí Votroci totiž hrají kvůli rekonstrukci stadionu svá domácí utkání  v azylu v Mladé Boleslavi. Hradec je zatím v soutěži před Jihlavou, šťastně totiž vyhrál proti pražské Bohemce. Jihlavu po „pohárovém trojboji“ v podobě Liberce, Plzně a Slavie čekal první papírově lehčí soupeř.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, vytvořili si několik příležitostí, ale ani jednou z  nich netrefili branku. To jihlavský Hronek v 18. minutě z třiceti metrů branku trefil parádně. První svůj zákrok si ale připsal brankář Hradce Ottmar. V 25. minutě pak bylo s Vysočinou zle. Po rohovém kopu na zadní tyč se nadvakrát prosadil hradecký kapitán Tomáš Holeš a poslal domácí do vedení. Před koncem poločasu měli tutovku hosté z Vysočiny. Míč se přes levou stranu dostal až na hranici vápna, kde už do poloprázdné branky zakončoval Batioja. Tomu však Ottmar míč vypíchl skluzem. Balón ještě získal  Urblík, ale jeho střelu tečoval mimo výborný hradecký gólman.

I ve druhém poločase pokračovaly šance Jihlavy. V 51. minutě z pokutového území opět pálil aktivní Hronek. Ottmar ale opět kryl. Následně nesedla střela z dobré pozice Ubrlíkovi. Do šance se dostal i Hradec, příležitost Martana ale zblokovala jihlavská obrana. Obrovskou šanci pak měl opět Batioja, když šel sám na branku. Skluzem zezadu mu však míč těsně před zakončením ukopl domácí Holeš. Jihlava prostřídala a noví hráči se hned zapojili do šancí. Právě střídající Vaculík nacentroval před branku, kde těsně minul Rabušic. Díky tomu se ale míč dostal k úplně volnému Urdinovovi, který ale před prázdnou bránou promáchl. A málem pak došlo na klasické nedáš - dostaneš. To by ale nesměl hradecký Schwarz z malého vápna vysoko přestřelit.

82. minuta znamenala další příležitost pro Vysočinu. V pokutovém území se do vzduchu pověsil Hronek a prudce hlavičkoval směrem na branku Hradce. Ottmar ale domácí opět zachránil. Došlo i na střídajícího Dvořáka. Bývalý hráč Hradce střílel do odkryté branky, ale střelu zastavil tentokrát skluz domácího obránce. 

Závěr utkání pak patřil dalšímu exhradeckéhu hráči ve službách Jihlavy. Po rohovém kopu se na zadní tyči dostal k hlavičce právě Harba, míč ale poslal jen do náruče Ottmara. Už v nastaveném čase se po obrovské hrubce dostal do samostatnému úniku opět Harba. Domácí Ottmar ho ale zase dokázal vychytat. Poslední akci utkání dohráli Jihlavané opět na Harbu. Hostující hráč byl zcela sám na malém vápně. Hlavou ovšem přestřelil a Jihlava kvůli velkému množství zahozených šancí nezískala ani bod.

V dalším kole přivítá FC Vysočina na svém hřišti standardně v pátek 26. srpna od 18 hodin Teplice.

FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)

Gól: 25. Holeš

Diváci: 1146

Rozhodčí: Královec – Blažej, Koval

Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Mareš, Trubač (62. Zorvan) – Malinský, Vlkanova (68. Schwarz), Martan (80. Černý) – Žondra.

FC Vysočina: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (77. Harba), Urblík – Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (73. Dvořák).

Foto www.fchk.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, Tomáš Holeš, FK Mladá Boleslav, Bohemians 1905, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Vysočina Jihlava přes velké množství příležitostí prohrála s hradeckými Votroky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.