Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Trenér Vysočiny Hipp před nedělním zápasem: V našich silách je udělat proti Slavii příznivý výsledek

I ve 3. kole ePojisteni.cz ligy změří FC Vysočina síly s českým účastníkem Evropské ligy a jedním z aspirantů mistrovského titulu. Netradičně v neděli 14. srpna od 19:30 hodin v atraktivní fotbalové bitvě nastoupí proti Slavii Praha! Naváže jihlavský tým na své výkony z úvodních ligových kol a potvrdí, že na svém stadiónu na „sešívané" umí?

Slavii nový ročník začala první ze všech českých klubů, neboť už 14. července sehrála úvodní duel 2. předkola Evropské ligy. V poháru si s problémy proklestila cestu přes Tallinn a Rio Ave do play-off Evropské ligy, v němž ve čtvrtek 18. 8. nastoupí proti Anderlechtu Brusel. V ePojisteni.cz lize pražský tým sehrál pouze jediný duel, když v pondělí v Edenu bod proti Zlínu vybojoval až v posledních vteřinách díky trefě Mešanoviće. Úvodní ligové kolo v Brně bylo odloženo pro intenzivní déšť a podmáčený trávník.

Bez ohledu na kvalitu soupeře a fakt, že v roli favorita utkání figuruje pražská Slavia, je z tábora FC Vysočina znát velké odhodlání vybojovat první tříbodový zisk v novém ligovém ročníku. Potvrzují to i předzápasová slova kouče Michala Hippa: „Myslím si, že je v našich silách podat v neděli dobrý výkon a udělat příznivý výsledek. V tomto duchu hráče v tomto týdnu vedeme. Všichni se na zápas těšíme a věříme, že nás čeká skvělá atmosféra a velmi dobrá divácká návštěva. Přeji si, abychom pokračovali v kvalitní hře, kterou jsme předváděli v posledním období."

Kádr Slavie v zimním i letním období uvítal celou řadu posil, což se promítá do vysokých ambic týmu. Jak vnímáte kvalitu nadcházejícího soupeře? „Čeká nás silný a ambiciózní soupeř, který díky nástupu čínského investora v posledních dvou přestupových obdobích dokázal do svého kádru přivézt kvalitní hráče. Stačí vzpomenout letní příchody nejlepšího střelce slovenské ligy van Kessela, slovenského reprezentace Šventa nebo další fotbalisty - Ščuka, Ngadea, Mingazova či van Burena. Ti vyztužili už tak dost kvalitní kádr Slavie, kde najdete výborné hráče, jako jsou Deli, Hušbauer, Souček, Škoda nebo ještě nedávno jihlavský střelec Mešanović. Z tohoto hlediska nás rozhodně nečeká nic lehkého," upozornil Hipp.

Slovenský lodivod se vyjádřil i ke zdravotnímu stavu jihlavského hráčského kádru: „Marodku již opustil Mišůn, který zvládl 30 minut za juniorku a ve středu odehrál celý pohárový duel v Klatovech. Do plného tréninku s týmem se vrátil Tlustý a postupně se zapojil i Záviška. Nadále ale absentují zranění Kryštůfek, Novotný, Zoubele a Vaculík, jenž zahájil alespoň individuální trénink," informoval jihlavský kouč.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky SK Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava, Evropská liga UEFA, FC Flora Tallinn, RSC Anderlecht, FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Vysočiny Hipp před nedělním zápasem: V našich silách je udělat proti Slavii příznivý výsledek | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.