Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

FC Vysočina veze cenný bod ze severu Čech, cenný bod s Libercem zajistil z penalty Urdinov

FC Vysočina Jihlava si připisuje premiérový bod v letošní sezóně. Na hřišti účastníka evropských pohárů - Slovanu Liberce sice po prvním poločase prohrávala, zlepšeným výkonem a proměněnou penaltou v závěru si ale kýžený bod vysloužila.

První velkou šanci v zápase měla Jihlava, Urblík našel pasem za obranu Ikauniekse, který ale v dobré pozici minul. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Zkušený útočník domácích Milan Baroš dostal ve 12. minutě míč před vápnem, pěkně se proháčkoval mezi dvěma obránci a umístěnou střelou poslal Liberec do vedení. Velkou šanci na zvýšení vedení měli Severočeši ve 27. minutě, kdy Baroš posunul míč na osamoceného Bartla, jeho pokus ale Hanuš vytáhl na roh. Ten samý hráč se v další vyložené šanci objevil krátce před pauzou, ale ani tentokrát neuspěl - mířil vedle. Za Jihlavu zahrozil ještě Urblík, jeho rána jen o kousek minula šibenici liberecké branky.

Zatímco v prvním poločasu se do šancí častěji dostávali domácí, úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil týmu z Vysočiny. Hronek v 57. minutě vyslal do úniku Ikauniekse, tomu ale dnes střelecké štěstí nepřálo - nastřelil tyč. Hru Jihlavy oživila i její nová posila Michael Rabušic. Právě toho v souboji v pokutovém území fauloval brankář domácích Dúbravka a nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. S ním si bez problému poradil Yani Urdinov a v 80. minutě upravil na 1:1. Rabušic nakonec mohl skóre otočit, ale v další šanci už neuspěl, podobně jako Baroš na druhé straně, který hlavičkoval nad.

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)

Branky: 12. Baroš – 80. Urdinov (pen.)

Rozhodčí: Machálek – Kotík, Vysloužil.

Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora – Breite (64. Karafiát) – Bartl (86. Bartošák), Folprecht, Navrátil (81. Komličenko), da Silva – Baroš. 

Jihlava: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Batioja (90+2. Šamánek), Urblík, Hronek, Šulek, Ikaunieks (87. Fulnek) – Dvořák (57. Rabušic). 

    

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Slovan Liberec, Jani Urdinov, Česko, Milan Baroš, Michael Rabušic, Dúbravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Vysočina veze cenný bod ze severu Čech, cenný bod s Libercem zajistil z penalty Urdinov | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.