Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vylepší si Vysočina domácí bilanci? V pátek podvečer hostí Žižkov

Fotbalisté FC Vysočiny změří síly v pátek s rozjetou FK Viktorii Žižkov. Jedná se o předposlední domácí duel letošní FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Podaří se Jihlavě získat tři body do tabulky a vylepšit si skóre z domácího prostředí? Utkání začíná v pátek 14. května od 17 hodin. 

V letošní sezoně se Žižkov pohybuje v klidných vodách ve středu tabulky. Viktorku v letošní sezoně vede rodák z Vysočiny David Ouleha, který působil jako začínající trenér u mládeže v Jihlavě. Odtud odešel k mládeži do Jablonce, od léta 2018 působil ve Varnsdorfu a od prosince 2020 vede jako hlavní trenér pražskou Viktorii Žižkov.

Kádr našeho pátečního soupeře se opírá o zkušenější hráče, které doplňují mladí talentovaní hráči. V létě na Žižkov z Vysočiny zamířil pro jihlavské fanoušky zkušený střední ofenzivní záložník Lukáš Zoubele. V týmu najdeme bývalého fotbalového reprezentanta Daniela Pudila. Mezi nejlepší střelce patří útočník Jaroslav Diviš, který v letošní sezóně zaznamenal 8 branek.

Žižkov vyhrál poslední tři po sobě jdoucí zápasy. Naposledy porazil tým Davida Ouhlehy v domácím prostředí Vlašim 3:1 a vyskočili na průběžné 4. místo v tabulce.

Jihlava má v domácím prostředí co napravovat. Vysočina na domácí půdě vyhrála pouhé dva zápasy. Jeden na podzim proti Táborsku a druhý na jaře proti fotbalistům z Třince. Bilance proti Žižkovu je velice vyrovnaná, z 13 zápasů Vysočina vyhrála 5 utkání a 4 remizovala.

Aleš Křeček bude mít k dispozici kompletní kádr. Ve velice dobré formě hraje ofenzivní hráč na hostovaní z pražské Sparty Vojtěch Patrák, který zaznamenal v posledních třech zápasech tři branky. Jihlava drží čtyřzápasovou šňůru neporazitelnosti. Podaří se prolomit nepříznivou bilanci z domácího prostředí a připíšeme si důležité 3 body do tabulky?

Poslední vzájemný zápas se odehrál v prosinci na hřišti pražského Proseku a zápas skončil remízou 1:1. Vysočina vedla v 77. minutě gólem Tomáše Smejkala, Žižkovu se podařilo vyrovnat brankou v 90. minutě.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Žižkov, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FK Viktoria Žižkov, 2. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, FK Varnsdorf, Lukáš Zoubele, Daniel Pudil, AC Sparta Praha, Jaroslav Diviš, Aleš Křeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vylepší si Vysočina domácí bilanci? V pátek podvečer hostí Žižkov | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.