Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina bude v pondělí bojovat o naději, nastoupí na hřišti vedoucích Pardubic

Pondělní FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA nabídne jasný magnet. Od 18 hodin v Pardubicích před kamerami ČT Sport nastoupí domácí druholigový lídr a proti němu FC Vysočina. Ve hře budou tři velmi důležité body, které pardubické mohou přiblížit přímému postupu do nejvyšší soutěže nebo naopak mohu zvýšit šance FCV na třetí barážovou příčku tabulky.

Pardubice prožívají výjimečnou sezónu. Od roku 1969, kdy tehdejší VCHZ Pardubice sestoupil z I. ligy, jsou poprvé velmi blízko postupu mezi elitu. Čtyři kola před koncem soutěže mají na dotírající Brno náskok jednoho bodu, výhodu nedohraného utkání s Třincem a nevýhodu horší vzájemné bilance se Zbrojovkou. Dřívější pardubický náskok se však začíná ztenčovat, což způsobila stíhací jízda Zbrojovky a též dvě poslední remízy „perníkářů“ – v Líšni a v derby s Hradcem Králové.

Nutno dodat, že těmto bodovým výpadkům předcházela skvělá série sedmi jarních pardubických výher! Tým kouče Jiřího Krejčího naposledy prohrál na konci podzimu – doma s Brnem. Šlo o dosud jedinou domácí porážku v probíhajícím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Pardubice se v posledním roce musely vyrovnat s odchodem hned tří důležitých hráčů. Do Karviné odešel útočník Petráň, v létě neodolal vábení Zbrojovky záložník Fousek a Slovácko si v zimě stáhlo nebezpečného ofenzivního hosta Kohúta. Silný a vyrovnaný kádr to však nijak nepoznamenalo. Brankářskou jedničkou se po zimním příchodu stal Boháč, v obraně stabilně nastupují spolehliví Šejvl, Toml, Čelůstka a Prosek.

Před nimi čistí prostor šestatřicetiletý Jeřábek, který je v tomto ročníku i nebývale střelecky úspěšný. Pravidelně nastupuje i neméně zkušený Pavel Černý, který se o pozici v útoku dělí se Šplíchalem nebo Pfeiferem. Velké nebezpečí je třeba hledat mezi pardubickými ofenzivními záložníky – Zifčákem, Solilem a hlavně devítigólovým Hlavatým, který v FK hostuje z Plzně.

Vysočina na východ Čech vyrazí povzbuzena dvě poslední výhrami, které byly podpořeny střeleckou produktivitou a velmi dobrým ofenzivním výkonem. Obejít se bude muset bez zkušených Tlustého a Vaculíka a též bez gólmana Vejmoly, který zamířil za sportovní a životní výzvou do norského FK Haugesund. Bude zajímavé sledovat, zda kouč Radim Kučera v důležitém duelu vsadí na vítěznou jedenáctku z utkání proti Vyšehradu nebo nasadí některé hráče, na něž se ve středu nedostalo – Arroya, Rezka, Shudeiwu či Novotného.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Pardubice, fotbal, druhá liga, FK Pardubice, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, ČT sport, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, Jiří Krejčí, 1. FC Slovácko, FK Haugesund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina bude v pondělí bojovat o naději, nastoupí na hřišti vedoucích Pardubic | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.