Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina exotická. Kádr fotbalového týmu rozšířili tři zahraniční hráči

Po lednovém příchodu stopera Martina Šimka přivítal kádr FC Vysočina nové tváře. Na kontraktu v Jihlavě se dohodl senegalský stoper Waly Diouf, jihosúdánský křídelník Chok Dau a ofenzívní záložník Luis Arroyo z Ekvádoru

Pouhé tři dny testu a přípravný zápas proti juniorce Sparty stačily k tomu, aby dvaadvacetiletý stoper Waly Diouf přesvědčil o svých schopnostech. Urostlý senegalský stoper s francouzským pasem, jenž do sítě letenského celku hlavou zaznamenal jednu z branek, se s vedením FC Vysočina domluvil na kontraktu.

K angažování Waly Dioufa nepochybně přispěl přesvědčivý výkon v duelu s mladými Pražany. Kouč Radim Kučera k němu po utkání řekl: „Waly mne příjemně překvapil, udělal mi radost. Celé utkání zvládl velmi dobře. Předvedl kvalitní rozehrávku, byl klidný na míči, silný v soubojích a pomohl nám i výškově.“

Dvaadvacetiletý obránce prošel mládežnickými týmy Paris Saint-Germain, Racing Club de France a Olympique Lyon a později působil v juniorce AJ Auxerre. Poté rok strávil ve španělské CD Leganés, aby před dvěma lety přestoupil do litevského FK Palanga. Po jednadvaceti prvoligových startech v září 2018 přestoupil do tuniského Club Africain Tunis. Klub však neplnil své závazky vůči hráči, tudíž Diouf své působení předčasně ukončil v závěru loňského roku. V roce 2017 nastoupil do 5 zápasů za senegalskou reprezentaci U20 na světovém šampionátu.

Jednadvacetiletý Chok Daniel Chol Dau se narodil v Keni, má australský pas a hraje za reprezentaci Jižního Súdánu. Prošel australskými kluby Perth Glory a Inglewood United FC. Podobně jako Waly Diouf – má zkušenosti z reprezentace U20. Vysočinu zaujal během lednového testu, v němž nastoupil do třech duelů.

„Hráč se v Jihlavě od začátku cítil výborně. Všichni s klubu i spoluhráči k němu byli vstřícný a se vším mu pomáhali. FC Vysočina jsme si vybrali záměrně, jelikož klub umí pracovat se zahraničními hráči a od začátku jsme byli přesvědčeni o tom, že pro Choka představuje správnou adresu,“ okomentoval Chokův příchod Radek Daníček z Agentury Sports & Counselling, která transfer zajistila.

Víceletý kontrakt s FC Vysočina také v týdnu uzavřel také ekvádorský ofenzivní záložník Luis Arroyo. Třiadvacetiletý křídelník zaujal během působení v Třinci, odkud do Jihlavy přestupuje. Luis Arroyo do Třince přišel již v březnu loňského roku. Během osmi měsíců nastoupil do 25 duelů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, vstřelil tři branky a u čtyř gólů asistoval.

„Po odchodu Lamina Jawa jsme hledali varianty, jak zvýšit naší variabilitu a nebezpečnost v útoku a zároveň chceme myslet na budoucnost. Luis vše, co jsme hledali, splňuje. Jeho výhodou je využití na více ofenzivních místech. Jsme přesvědčeni, že bude schopen bojovat o místo v základní sestavě,“ okomentoval Arroyův příchod ředitel klubu Jan Staněk.

Celým jménem Luis Aldair Arroyo Cabeza je odchovancem Club Águilas a později prošel mládeží Universidad Católica, América de Quito a Deportivo Quevedo. V dospělé kategorii oblékal dres ekvádorských klubů Macará, Gualaceo a Azogues.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, posila, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, Luis Arroyo, Martin Šimek, Ekvádor, reprezentace, AC Sparta Praha, Radim Kučera, Paris Saint-Germain FC, Olympique Lyonnais, Racing Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina exotická. Kádr fotbalového týmu rozšířili tři zahraniční hráči | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.