Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Trávník FC Vysočina opět mezi českou elitou. Je nejlepší v druhé lize a dělí se o celkové prvenství

PR článek

Trávník stadiónu FC Vysočina byl Komisí pro stadióny a hrací plochy FAČR vyhodnocen jako nejlepší ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE za rok 2019! Zároveň obdržel stejné bodové ohodnocení jako další dva nejlepší trávníky v Česku, čímž navázal na vysoká hodnocení z předchozích let.

Každoroční kategorizace fotbalových hřišť proběhla během podzimu, přičemž bylo dle předem daných kritérií posouzeno všech 31 hracích ploch I. a II. ligy. Komise ve škále od 0 do 5 bodů hodnotí těchto 6 parametrů trávníku: vodopropustnost, rovinatost, floristické složení, hloubka zakořenění a pevnost drnu, hustota a pokryvnost plochy, stav brankovišť.

Vzorem je systém hodnocení trávníků z Anglie. Trávník stadiónu v Jiráskově ulici v Jihlavě obdržel 29 bodů z 30 možných, přičemž se plného hodnocení nedočkal pouze z hlediska stavu zakořenění.

Oproti zvyklostem předchozích let komise poprvé vyhlásila samostatné vítěze za FORTUNA:LIGU a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU, čímž při rovnosti bodů šalamounsky vyřešila rovnost bodů pro plochy v Mladé Boleslavi, Opavě a Jihlavě.

„Dosáhli jsme výborného hodnocení. Zvlášť, když uvážíme, jaké klima na Vysočině panuje. Velké poděkování za to náleží práci našich trávníkářů a též vstřícnosti ze strany Statutárního města Jihlavy. Škoda, že jsme jediný bod ztratili z hlediska zakořenění a pevnosti drnu. S tímto verdiktem ale nejsem příliš spokojen, protože hlubšího zakořenění jsme v tomto ohledu nemohli dosáhnout s ohledem na fakt, že trávník byl vysázen v létě,“ okomentoval verdikt Jindřich Březina, technický manažer FC Vysočina.

A jak znělo odborné stanovisko k aktuálnímu stavu trávníku FC Vysočina?

“Všechny naměřené parametry jsou ideální. I opticky hřiště působí výborným dojmem. Jediný bod byl odebrán za sníženou hloubku kořenového systému, což je v tomto podzimním období běžné. Doporučujeme pokračovat v nastoleném trendu údržby, včetně používání moderních produktů a technologií,“ uvedla spokojená hodnotící komise.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, ocenění, trávník, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Fotbalová asociace České republiky, Česko, 1. česká fotbalová liga, Anglie, FK Mladá Boleslav, ŠKODA AUTO a.s., SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trávník FC Vysočina opět mezi českou elitou. Je nejlepší v druhé lize a dělí se o celkové prvenství | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.