Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekSobota, 8. února 2020, 09:00
Trávník stadiónu FC Vysočina byl Komisí pro stadióny a hrací plochy FAČR vyhodnocen jako nejlepší ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE za rok 2019! Zároveň obdržel stejné bodové ohodnocení jako další dva nejlepší trávníky v Česku, čímž navázal na vysoká hodnocení z předchozích let.
Každoroční kategorizace fotbalových hřišť proběhla během podzimu, přičemž bylo dle předem daných kritérií posouzeno všech 31 hracích ploch I. a II. ligy. Komise ve škále od 0 do 5 bodů hodnotí těchto 6 parametrů trávníku: vodopropustnost, rovinatost, floristické složení, hloubka zakořenění a pevnost drnu, hustota a pokryvnost plochy, stav brankovišť.
Vzorem je systém hodnocení trávníků z Anglie. Trávník stadiónu v Jiráskově ulici v Jihlavě obdržel 29 bodů z 30 možných, přičemž se plného hodnocení nedočkal pouze z hlediska stavu zakořenění.
Oproti zvyklostem předchozích let komise poprvé vyhlásila samostatné vítěze za FORTUNA:LIGU a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU, čímž při rovnosti bodů šalamounsky vyřešila rovnost bodů pro plochy v Mladé Boleslavi, Opavě a Jihlavě.
„Dosáhli jsme výborného hodnocení. Zvlášť, když uvážíme, jaké klima na Vysočině panuje. Velké poděkování za to náleží práci našich trávníkářů a též vstřícnosti ze strany Statutárního města Jihlavy. Škoda, že jsme jediný bod ztratili z hlediska zakořenění a pevnosti drnu. S tímto verdiktem ale nejsem příliš spokojen, protože hlubšího zakořenění jsme v tomto ohledu nemohli dosáhnout s ohledem na fakt, že trávník byl vysázen v létě,“ okomentoval verdikt Jindřich Březina, technický manažer FC Vysočina.
A jak znělo odborné stanovisko k aktuálnímu stavu trávníku FC Vysočina?
“Všechny naměřené parametry jsou ideální. I opticky hřiště působí výborným dojmem. Jediný bod byl odebrán za sníženou hloubku kořenového systému, což je v tomto podzimním období běžné. Doporučujeme pokračovat v nastoleném trendu údržby, včetně používání moderních produktů a technologií,“ uvedla spokojená hodnotící komise.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.