Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla protáhla svou vítěznou sérii, porazila i Jestřáby z Prostějova

Dukla po devítidenní reprezentační přestávce v bojovném zápase porazila Prostějov. Jihlava nejprve prohrávala, ve druhé třetině však skóre otočila a protože hosté nevyužili trestné střílení, vyhrála Dukla rozdílem jediného gólu. Na třetím místě tabulky tak už ztrácí na špičku jen jeden bod.

Po první pauze WSM ligy přivítala jihlavská Dukla nepříjemného  soupeře. Na Horácký zimní stadion dorazili Jestřábi z Prostějova. Dukla chtěla zastavit rozjeté Hanáky, kteří před pauzou porazili mimo jiné i českobudějovický Motor a Slavii Praha, tedy jedny z nejlepších celků soutěže. Jihlavská Dukla ve stejném období ale také nezahálela a poskočila na třetí místo tabulky s jen tříbodovou ztrátou na vedoucí Kladno.

První třetina měla vyrovnaný průběh. Ani jeden z týmů neměl výraznější převahu. S blížícím se koncem třetiny však přišly i šance. Nejprve několikrát zahrozili domácí, kteří se dostali i k dorážkám, ale prostějovský Lukáš Horčička byl pozorný a podržel svůj tým. A staré známé pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo. Devět sekund po velké šanci Dukly ujel René Kajaba a v obdobné šanci našel mezeru mezi betony Honzíka. Prostějov tak vedl po první třetině 1:0.

Druhou třetinu začali domácí náporem a několik jejich šancí vyústilo ve vyrovnání. Tři minuty po pauze srovnal letos gólově se trápící Marek Melenovský, který skóroval po vyjetí zpoza branky. Oba týmy pak nevyužily další dobré příležitosti, až se prosadila první útočná řada Dukly. Gólová akce začala opět za brankou. Po přihrávce zpoza branky si mezi kruhy najel Vojtěch Tomeček a poslal domácí do vedení. Přesně minutu nato dostali hosté ideální příležitost vyrovnat. Prostějovský Matouš Venkrbec si však při svém trestném střílení na Davida Honzíka nepřišel, a proto byl stav po dvou třetinách 2:1.

Ve třetí třetině byl k vidění urputný boj. Hvězdami poslední části byli oba brankáři, a protože domácí na místo pojištění své výhry nastřelili podruhé jen tyč, skóre se již neměnilo. Dukla tak porazila Jestřáby i podruhé v sezoně, tentokrát 2:1.

Jihlava si dnes připsala deváté vítězství z posledních jedenácti zápasů a pojistila si třetí místo v tabulce. 

Další utkání čeká Jihlavany jíž ve středu 11. 11., kdy od 18 hodin hrají ve šlágru kola v Praze s druhou Slavií.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov  2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Melenovský (Zadražil), 36. Tomeček (Diviš, Štebih) – 19. Kajaba (Dragoun)

Rozhodčí: Kika – Kotlík, Zídek

Diváci: 1291

Jihlava: Honzík  – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Tomeček – Flek, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Gríger, Březina.

Prostějov: Horčička  – Vokurka, Drtina, Špaček, Mojžíš, Protivný, Husák, Kaluža – Luňák, Dragoun, Illéš – Čuřík, Moskal, Staněk – Šlahař, Venkrbec, Novák – Krejčík, Kajaba.

foto: www.lhkjestrabi.cz

Štítky Prostějov, Jihlava, Marek Melenovský, Vojtěch Tomeček, David Honzík, Praha, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla protáhla svou vítěznou sérii, porazila i Jestřáby z Prostějova | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.