Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

VIDEO: Tři v jednom. Jihlava má nové multigolfové hřiště pro profíky i rodiny s dětmi

Sobota 8. června bude v Jihlavě patřit slavnostnímu otevření multigolfového hřiště, které se nachází mezi zelení na Skalce. Město za tuto aktivitu zaplatilo zhruba 350 tisíc korun. Nové hřiště nabízí hned tři typy aktivit.

Multigolfové hřiště v Jihlavě na Skalce lze využít pro diskgolf, fotbalgolf a nebo třeba parkgolf

„Je to multigolfové hřiště, i když předpokládáme, že jeho největší vytíženost bude formou diskgolfu. Další možností je fotbalgolf a třetí možností je parkgolf,“ sdělil dnes dopoledne radní Jihlavy Vojtěch Prchal.

Sportovci za využití hřiště nic nezaplatí, je zdarma. „Je přístupné 24 hodin 7 dní v týdnu. Hřiště je využitelné pro individuální sport, tak i pro rodiny s dětmi. Samozřejmě si mohou přijít zahrát i profesionální diskgolfisté,“ nastínil radní Jihlavy.

Disky na diskgolf se dají vypůjčit, případně koupit na jihlavském infocentru 

Nové hřiště oficiálně otevře sobotní turnaj, který bude určený jak pro registrované hráče, tak i pro širokou veřejnost.

Kolik hřiště stálo?

Multigolfové hřiště v Jihlavě na Skalce vyšlo město na zhruba 350 tisíc korun, 200 tisíc přispěla společnost ČEZ v rámci programu Oranžové hřiště. 

„Na diskgolf si mohou lidé vypůjčit tyto speciální disky. My jako město Jihlava ve spolupráci s Bránou Jihlavy jsme se rozhodli, že budeme tyto disky poskytovat formou výpůjčky všem zájemcům zdarma. K dispozici budou na náměstí v infocentru. Předpokládáme, že ti, co si přijdou zahrát diskgolf, tak si většinou pořídí svoje disky. A to jak tyto s logem města, nebo i jiné,“ říká Prchal.

U zbylých dvou sportů Prchal předpokládá, že lidé budou mít vlastní výbavu – tedy fotbalový míč a nějakou hokejka a míček. „Toto vybavení tedy půjčovat nebudeme,“ dodal Prchal.

Bílý disk si mohou lidé na infocentru zakoupit, barevné si zájemci mohou půjčit. „Disk vyjde na 360 korun, pokud si ho lidé budou chtít koupit. Brána Jihlavy má k dispozici na půjčení celkem 60 disků,“ sdělila redakci Drbny Lucie Maxová z tiskového oddělení. Stačí přijít na infocentrum a disk si vypůjčit po zaplacení zálohy.

Každé stanoviště neboli jamka, kterých je na hřišti devět, má na začátku takzvané výhoziště nebo odhoziště, u kterého je cedulka s potřebnými informacemi.

Začátky během covidu 

Nové hřiště dnes před obědem mezi prvními přišel vyzkoušet Jihlavák Pavel Tomek. „Diskgolf jsem začal hrát v době covidu, protože ten se hrát venku mohl. Nejdřív jsem začal hrát na hřišti v Třešti, které je tu nejblíž. Moc mě to bavilo, a tak jsem se tomu věnoval dál. Teď jsem se dozvěděl, že je tu v Jihlavě nové hřiště, tak ho jdu vyzkoušet,“ sdělil redakci Drbny diskgolfista Pavel Tomek.

Disky na diskgolf se dají vypůjčit případně koupit na jihlavském infocentru 

„Stačí disky a ručník." 

Na hřiště na Skalce přišel s batohem, v něm měl svoje disky a také ručník. „Disky kupuju na internetu. Ručník mám na utření disků, když je třeba rosa nebo naprší. Víc není třeba,“ poznamenal Tomek. Diskgolfu se věnuje jen ve svém volném čase, na větší turnaje nemá čas. „Občas na nějaký pro začátečníky zajdu, ale je to málokdy. Hraju vždy s přáteli,“ usmál se Tomek před svým vůbec prvním hodem na Skalce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky diskgolf, golf, hřiště, sport, rekreace, Skalka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tři v jednom. Jihlava má nové multigolfové hřiště pro profíky i rodiny s dětmi | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.