Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina získala na Olympiádě dětí a mládeže třináct medailí, nejúspěšnější byl plavec Tobias Esposito

V tomto týdnu vyvrcholily soutěže Hry X. letní olympiády dětí a mládeže, který se konala v šesti moravských městech. Kraj Vysočina ve velké konkurenci posbíral celkem třináct medailí, zaskvěl se zejména plavec Tobias Esposito, který z bazénu vylovil dvě zlaté a dvě stříbrné.

Do Olomouce, Prostějova, Přerova, Uničova, Kojetína a Velké Bystřice se sjelo téměř 3 600 mladých sportovců, aby poměřily svoje síly ve dvaceti různých sportech. Od 26. do 30. června se nejlépe dařilo sportovním nadějím z Jihomoravského kraje, na stupních vítězů je doplnily Praha a Středočeský kraj. Kraj Vysočina se umístil v suterénu tohoto pořadí, k vidění ale od nich bylo mnoho hodnotných výkonů.

Nejvýrazněji se ze sportovců Vysočiny zapsal plavec Tobias Esposito, který v ročníku 2009 ovládl tratě 200 a 400 metrů volným způsobem, na stovce byl druhý a na padesátce třetí. Na nejvyšší stupínek vystoupaly ještě starší žákyně Viktorie Kulhánková v běhu na 300 metrů a Klára Vavřinová na 100 metrů překážek.

Stříbro si domů odvezou Adam Červinka (běh na 1 500 metrů - starší žáci) a Beáta Meschková (skok do dálky - starší žákyně). Bronzovou medaili si na krk pověsili Patrik Fajmon (cyklistika BMX - jízda jednotlivců na čas - starší žáci), Klára Havlišová (hod oštěpem - starší žákyně), Anna Smejkalová (judo do 44 kg - starší žákyně), Jasmína Trněná (znak 200 metrů - ročník 2010) a atletická štafeta starších žákyň na 4 x 60 metrů. 

Ohodnoť článek

Foto Český olympijský výbor | Zdroj olympijskytym.cz

Štítky olympiáda dětí a mládeže, Kraj Vysočina, plavec, olympijské hry, Olomouc, Letní olympijské hry, Praha, Prostějov, Přerov, Jihomoravský kraj, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina získala na Olympiádě dětí a mládeže třináct medailí, nejúspěšnější byl plavec Tobias Esposito | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.