Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareál Čeřínek jako první v kraji zahájil sezonu. Děkujeme, že jste zůstali normální, vzkazují lidé

Lyžaři mohli během uplynulého víkendu otestovat první sjezdovku, která se v našem kraji už otevřela. Řeč je o Skiareálu Čeřínek u Jihlavy, který jako první na Vysočině zahájil sezonu. Podle provozovatele Vladimíra Chába jsou podmínky pro lyžování velmi dobré. To kvitovali také lidé na facebookové stránce skiareálu.

„Pěkná lyžovačka. Úžasné, dneska výjimečné podmínky. Lyžování je super, parádně upravená sjezdovka, počasí skvělý. Jste naprosto skvělí! Děkujeme....že jste zůstali normální,​" vyjadřují svou spokojenost lyžaři na Facebooku. 

Provozovatelé zatím otevřeli jen kratší vlek, který měří 400 metrů. Od pátku jej otestovalo několik stovek lyžařů. „Zájem odpovídá současnému předvánočnímu období," poznamenal za skiareál Čeřínek Vladimír Cháb.

„Kdo zrovna netráví čas tím, že peče cukroví, uklízí, nebo nakupuje dárky, tak si přijel zalyžovat," uvedl. Podle něj návštěvnost před Vánoci bývá tradičně slabší. Hlavní nápor začíná až koncem prosince. „Ale i tak je to solidní. Na sjezdovce leží celkem vysoká vrstva technického sněhu a na ní ještě napadl přírodní. Takže podmínky pro lyžování jsou velmi dobré," řekl Cháb.

Křemešník nakonec ještě nezahájil 

Zahájení provozu zvažoval také areál Křemešník. Nakonec však termín začátku sezony posunul. „Rozhodli jsme se, že ještě počkáme. Teď je sice sněhu dost, ale po víkendu má přijít obleva a asi by o lyžování nebyl takový zájem. Proto se soustředíme na vánoční svátky, kdy chceme provoz zahájit a věříme, že v tu dobu dorazí i dost návštěvníků," řekla provozovatelka sjezdovky Křemešník Magda Vaňková.

Zájemci ale na Vysočině mohou vyrazit na běžky. Upravené trasy jsou například v okolí Nového Města na Moravě nebo na Jihlavsku u Čeřínku a Vysoké. Lidé mohou v součtu na obou místech využít několik desítek kilometrů tratí. Také v tomto roce si mohou zaběžkovat lidé přímo v Jihlavě. Běžeckou trasu město za pomoci spolku zajistilo i v minulém roce, a to u jihlavského amfiteátru. Letos se trasa přemístila právě do Českého mlýna. 

V Českém mlýně se už rýsuje běžecký ovál. Zasněžovat začali i na Šacberku

V jihlavském volnočasovém areálu Český mlýn se již začalo zasněžovat. Technický sníh pokryje zelenou plochu vedle pumptracku a skateparku. Vzniknout by zde měla strojově upravená trať pro běžecké lyžování – jak na skate, tak i stopa na klasiku....

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Čeřínek

Štítky lyžování, skiareál, Čeřínek, rekreace, hory, Vysočina, sjezdovka, Kraj Vysočina, Jihlava, Facebook, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Čeřínek jako první v kraji zahájil sezonu. Děkujeme, že jste zůstali normální, vzkazují lidé | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.