Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavský stadion Na Stoupách dostane nový tartan. Areál může mít omezený provoz

Stadion Na Stoupách v Jihlavě čeká vylepšení. Stávající plocha bude odstraněna a nahradí ji nový polyuretanový povrch s podkladem z asfaltového koberce. Počítá se také se sanací přibližně deseti procent podkladních vrstev.

Opravou projdou i další atletické sektory u Sportovního stadionu Na Stoupách. Během oprav, které se uskuteční v průběhu července, může jít k omezení provozu sportovního areálu, především atletické dráhy či travnatého fotbalového hřiště. Hlavní fotbalové hřiště s umělým povrchem a tréninkový vrhačský sektor však nebudou stavbou nijak omezeny.

Provozovatelem areálu jsou Služby města Jihlavy, které lze telefonicky kontaktovat ohledně omezení v průběhu stavby.

„Stadion Na Stoupách je – za normální situace, hojně využíván.  Vrchní vrstva atletické dráhy je po šestnáctiletém intenzivním provozu značně opotřebená a v mnoha místech musely být již dříve provedeny lokální opravy. Atleti a všichni ostatní sportovní uživatelé tohoto areálu si zaslouží nový povrch, na kterém budou moci trénovat své atletické schopnosti,“ uvedl náměstek pro oblast sportu Petr Ryška.

Nová sportovní plocha pro atletiku bude složena z polyuretanu s podkladem z asfaltového koberce, spolu s různými frakcemi štěrkodrtí. „Dle aktuální situace na stavbě se počítá také s deseti procenty sanací podkladních vrstev. Budou zde provedeny také nové nášlapné vrstvy. Dále bude provedeno kompletní nové lajnování atletických drah. Nový povrch bude splňovat parametry dané mezinárodní atletickou federací (WA, dříve IAAF),“ upřesnila Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Předpokládaná cena zakázky mírně přesahuje šest milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Na Stoupách, stadion, povrch, oprava, tartan, atletika, omezení, Jihlava, atletická dráha, IAAF, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský stadion Na Stoupách dostane nový tartan. Areál může mít omezený provoz | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.