Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž se zákazem řízení marně ujížděl policii, nevyšel ani pokus o výměnu se spolujezdkyní

Ujet v obci Stařeč na Třebíčsku se snažil čtyřiadvacetiletý řidič vozidla, který byl opilý a řídil přes uložený zákaz. Podezřelému muži nevyšel ani hbitý pokus vyměnit se za volantem se svojí spolujezdkyní. „Vydařenou“ dvojici policisté zajistili, muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů a žena ze spáchání přestupku.

Vše začalo tím, že si policisté ve středu před devátou hodinou večerní všimli podezřelé jízdy vozidla Rover po obci Stařeč na Třebíčsku. Automobil se rozhodli zastavit a zkontrolovat, avšak řidič na znamení k zastavení nereagoval. Výzvy neuposlechl a místo toho, aby zastavil, se snažil bezohlednou jízdou ujet. Policisté vyjeli za ním a v krátké době automobil dostihli. Když se vozidlo dostalo v obci do slepé ulice, ještě smykem otočilo a poté řidiči, vzhledem k policejnímu vozidlu před sebou, nezbylo než zastavit.

Po zastavení vozidla se spolujezdkyně s řidičem hbitě vyměnila a zaujala jeho místo za volantem. Policisté okamžitě zakročili a osádku automobilu vyzvali, aby oba vystoupili. Žena opakované výzvy odmítala uposlechnout, policisté ji zajistili a skončila s pouty na rukou. Třicetiletou ženu policisté odvezli na oddělení policie.

Policisté zajistili také čtyřiadvacetiletého muže. Provedli u něho dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,01 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu přes dvě promile. Dále bylo zjištěno, že řidičský průkaz muž nevlastní, protože má uložen trest v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do letošního října. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Následující den mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů. „Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal  Jaroslav Hošek, zástupce vedoucího třebíčského obvodního oddělení. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Za spáchané trestné činy lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky. K tíži v tomto případě řidiči půjde i jeho bezohledná jízda a nezastavení na výzvu dávanou policisty.

Žena byla po provedení všech nezbytných úkonů propuštěna, je podezřelá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté předají k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Stařeč, opilost, honička, trestný čin, okres Třebíč, Rover, Jaroslav Hošek

VIDEO: Opilý muž se zákazem řízení marně ujížděl policii, nevyšel ani pokus o výměnu se spolujezdkyní | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.