Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Dva muži prodali padělky šperků za necelých půl milionu korun. Pátrá po nich policie

Škodu za necelých půl milionu korun šetří budějčtí policisté od čtvrtečního odpoledne. K podvodu, ze kterého jsou podezřelí muži na fotografii, došlo v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích. Během prodeje šperků měli pravé zboží vyměnit za padělky.

K podvodu mělo dojít ve čtvrtek 8. srpna kolem 11. hodiny dopoledne v obchodě Numismatika v Mercury. „Do obchodu přišli dva muži středního věku. Rusky mluvící muž se ptal na informace ohledně prodeje šperků. Během kontroly šperků a ohodnocení se měl prodavač otočit, a přitom došlo k výměně za padělky. Mužům bylo vyplaceno za šperky více jak 458 tisíc korun se kterými pak odešli. Následným ověřením pravosti klenotů pak byly zjištěny padělky,“ popsal případ policejní mluvčí Milan Bajcura.

Prodávající muž je zhruba 35 až 40 let starý, světlé pleti, střední postavy. Má krátké vlasy, na hlavě měl kšiltovku a byl oblečen v modré košili s krátkým rukávem, béžových kraťasech a přes levé rameno měl mít zavěšenou tašku. Mluvil rusky. Jeho doprovod je 45 až 50 let starý, světlé pleti a střední postavy. Má krátké vlasy s čelní pleší. Na sobě měl modrou polokošili s vodorovnými bílými pruhy a světlé kalhoty. Stejně jako jeho kolega mluvil rusky.

„Žádáme každého, kdo by uvedené muže znal a věděl o jejich pobytu, aby nás kontaktoval na obvodním oddělení České Budějovice – město, ulice 28. října 1, telefon 974 226 700, či na lince tísňového volání 158,“ uzavřel Bajcura.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, padělky, šperky, pátrání, policie, podvod, šperk, České Budějovice, Mercury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži prodali padělky šperků za necelých půl milionu korun. Pátrá po nich policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.