Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Rychlý proces. Dva cizinci časně ráno kradli na Sázavafestu, ještě ten den byli odsouzeni

Ne původně uváděné dva, ale rovnou na pět stanů vykradli dva cizinci na hudebním festivalu Sázavafest. Stalo se tak v pátek časně ráno a ještě tentýž den navečer si před soudem vyslechli trest - dvouletou podmínku a čtyřletý zákaz vstupu do České republiky.

Dva cizinci ve věku 24 a 29 let vykrádali stany během hudebního festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou. Policisté je zadrželi v pátek ráno a ještě ten den cizinci stanuli před soudem v Havlíčkově Brodě. Dostali dvouletou podmínku a mají na čtyři roky zákaz vstupu do České republiky. Ze stanů ukradli více než 50 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Na Sázavafestu dva muži v noci vnikali do stanů, pomohly až donucovací prostředky policie

„Zadrželi jsme je v pátek ráno. Podle prvotních informací jsme uvedli, že vykradli minimálně dva stany. Nakonec se jednalo o pět stanů. Ještě ten den v 18 hodin soud rozhodl o jejich trestu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jinak policisté během Sázavafestu, na kterém během tří dnů od čtvrtka do soboty vystoupili interpreti jako Kryštof, Karel Gott nebo Vojtěch Dyk, řešili většinou dopravní přestupky. „Nejčastěji se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů nebo neosvětlená vozidla,“ uvedla Čírtková. Podle odhadů návštěvníci budou areál festivalu opouštět během dneška.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky Sázavafest, krádež, cizinci, trest, stan, Česko, Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou, Karel Gott, Vojtěch Dyk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlý proces. Dva cizinci časně ráno kradli na Sázavafestu, ještě ten den byli odsouzeni | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.