Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Muž našel v lese nebezpečný předmět. Vzal si ho domů na prozkoumání a zavolal policii

V lese na Chotěbořsku byl nalezen dělostřelecký minový zapalovač. O jeho nálezu policisty informoval muž na lince 158, a to v úterý 5. června kolem 18. hodiny. Muž uvedl, že předmět našel v lese na Chotěbořsku, ale následně si ho odnesl domů do jedné z obcí nedaleko Ždírce nad Doubravou.

Na místo proto ihned vyrazili policisté. „Muž předmět nalezl v lesním porostu a převezl ho domů, kde se na internetu pokoušel zjistit, o jaký předmět se jedná. Při zjištění, že by se mohlo jednat o součást munice, oznámil věc na policii. Policisté si vyžádali součinnost policejního pyrotechnika, který předmět identifikoval jako dělostřelecký minový zapalovač francouzské výroby, typu 24/31, který se používal do dělostřeleckých min ráže 47, 60 a 81 milimetrů,“ přidává podrobnosti Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

V souvislosti s tímto případem policisté veřejnost žádají, aby nález předmětů připomínajících munici nebo její součásti, náboje, granáty nebo zbraně okamžitě oznámili na linku tísňového volání 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

„V žádném případě s takovými předměty nikdy sami nemanipulujte, nedotýkejte se jich a nikam je nepřevážejte. Neodborným zacházením a sebemenší manipulací s předmětem může dojít k výbuchu nebo výstřelu, a ohrozit tak na životě a zdraví sebe nebo ostatní osoby, které se v okolí nacházejí,“ pokračuje Miláčková.

Ještě dodává, že v případech, kdy je na místo přivolán policejní pyrotechnik, který zjistí, že se nejedná o nebezpečný předmět v podobě munice nebo její součásti, nehrozí oznamovateli za takové oznámení žádný postih.

Foto Policie ČR

Štítky nález, předmět, pyrotechnik, policie, les, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Muž našel v lese nebezpečný předmět. Vzal si ho domů na prozkoumání a zavolal policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.