Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Policisté dopadli devatenáctiletého zloděje kosmetiky z Jihlavy. Kradl šampony a parfémy

Jihlavští policisté v těchto dnech dopadli zloděje, který má na svědomí za poslední měsíc hned několik krádeží v několika jihlavských obchodech. Jde o devatenáctiletého muže z Jihlavy, který byl v minulosti již soudně trestán. V obchodech ukradl zboží za více než sedm tisíc korun.

Uvedený zloděj byl za majetkovou trestnou činnost na konci letošního února potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do konce příštího roku. Přesto již v polovině března odcizil zboží v jedné z prodejen v jihlavském City Parku. „Ještě z dalšími dvěma mladými muži si bez zaplacení odnesli šampony v hodnotě necelé dva tisíce korun. Do druhé poloviny dubna se pak dopustil krádeže v dalších pěti případech. Z různých obchodů v Jihlavě si odnášel zejména parfémy, zubní kartáčky a toaletní vody. Zboží muž schovával do oblečení, zejména kapes, a poté z prodejen odcházel, aniž by za věci zaplatil. Po odhalení krádeží přijali policisté vždy oznámení a po pachateli začali ihned pátrat. Při šetření jednotlivých případů zjistili, že se jich dopustil shodný muž,“ uvádí k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policisté zjistili jeho totožnost, jednalo se o devatenáctiletého mladíka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V květnu na něho vydal soud příkaz k zatčení v souvislosti s jinou trestnou činností. „Policisté podezřelého muže zatkli a umístili ho do policejní cely. Následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Poté policisté hledaného muže eskortovali k soudu k provedení příslušného úkonu,“ doplňuje policejní mluvčí.

Protiprávní jednání dalších dvou podezřelých mladých mužů, jejichž totožnost už policisté také znají, dále prošetřují.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihlava, obchod, krádež, City Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli devatenáctiletého zloděje kosmetiky z Jihlavy. Kradl šampony a parfémy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.