Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Policisté dopadli zloděje, který v uplynulých týdnech terorizoval Jihlavu. Na kontě má nejméně pět vloupání

Policisté z územního odboru Jihlava dopadli začátkem tohoto týdne muže, který má za sebou pestrou trestní minulost a který má na svědomí několik vloupání do různých objektů po celé Jihlavě. Vloupal se do sklepních kójí i nemocniční dílny. Celkově napáchal škody přesahující 60 tisíc korun.

Třicetiletý muž dopadený policií nyní čelí obvinění ze spáchání tří trestných činů – porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. Muž je stíhán na svobodě.

„Kriminalisté v rámci prověřování oznámených případů zjistili, že se tento muž 14. října vloupal do sklepa v suterénu na ulici Wolkerova v Jihlavě, kde vnikl do sklepní kóje a zevnitř odnesl několik lahví alkoholu, potraviny a drogistické zboží. Další uskladněné věci ve sklepě poškodil. Majitelce vznikla škoda téměř 14 000 korun. O dva dny později se dopustil dalších krádeží vloupáním, když oknem vnikl do sklepa v domě na ulici U Pivovaru v Jihlavě, kde se násilím dostal do šesti sklepních kójí, z nichž odcizil různé věci a další škodu majitelům způsobil poškozením dveří do sklepních kójí,“ popsala řádění zloděje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Tím ale výčet jeho činů nekončí. Hned následující den pokračoval v trestné činnosti. Tentokrát se vydal do jihlavské nemocnice. Podařilo se mu překonat ventilační okno do dílny u jednoho z nemocničních pavilonů. Dostal se sice dovnitř, ale i přesto, že se snažil násilím páčit okna, do dalších prostor se mu dostat nepodařilo. Zanechal ale za sebou škodu na poškozených oknech ve výši nejméně 15 000 korun. Mužovo noční putování s cílem páchat trestnou činnost pokračovalo 21. října kolem půl druhé v noci, kdy se vloupal do sklepa domu na ulici Mahenova v Jihlavě. I zde odcizil různé věci a poškodil okno a další zařízení. Na stejnou ulici se vrátil krást o den později. Opět vnikl do sklepní kóje a zevnitř odcizil různé nářadí. Muž svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech v celkové výši nejméně 14 000 korun a škodu na poškození ve výši nejméně 18 000 korun.

Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání třicetiletého muže. „Muže jsme obvinili z pokračujícího přečinu krádeže, dále z pokračujícího přečinu poškození cizí věci a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava.

Dle policistů byl obviněný muž již v minulosti soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně majetkové. K poslednímu trestu odnětí svobody byl odsouzen v roce 2022 a v září téhož roku byl z výkonu trestu podmíněně propuštěn. Případ jihlavští kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí za trestnou činnost trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, krimi, vloupání, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli zloděje, který v uplynulých týdnech terorizoval Jihlavu. Na kontě má nejméně pět vloupání | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.