Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Policie zadržela a obvinila muže kvůli přepadení klenotnictví v Pelhřimově

Policie zadržela pětačtyřicetiletého muže, který podle ní 2. října přepadl klenotnictví v Pelhřimově a odnesl si zboží za více než dva miliony korun. Je obviněný ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Nyní je ve vazbě. U soudu mu hrozí trest odnětí svobody na pět až 12 let, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

"Jednalo se o poměrně složitý případ zejména s ohledem na skutečnost, že pachatel byl při spáchání činu na místě maskován. Přesto důkladným vyhodnocením všech zjištěných skutečností a zajištěných stop jsme se po poměrně krátké době dostali k jeho identitě," řekl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Pachatel vstoupil do prodejny s rouškou na obličeji. Na prodavačku vytáhl pistoli, nikoho ale nezranil. Po zadržení odmítl vypovídat.

Při objasňování případu se policie obrátila na veřejnost. Zajímala se zejména o záběry kamer z aut, která v den loupeže odpoledne a v podvečer jela po silnicích mezi Pelhřimovem a Jihlavou a mezi Jihlavou a Humpolcem. "Všechny získané poznatky poté důkladně prověřili. Jednalo se zejména o poznatky, které se týkaly osobního vozidla Škoda Fabia, kterým mohl pachatel z místa loupežného přepadení odjet. Všem, kteří policistům poskytli důležitá svědectví a poznatky k případu, děkujeme a pomoci ze strany veřejnosti si vážíme," dodala Dana Čírtková.

Za prvních devět měsíců letošního roku vyšetřovali kriminalisté na Vysočině 14 loupežných přepadení, o čtyři méně než od ledna do září loni. Šest loupežných přepadení se podařilo objasnit. Dodatečně pak kriminalisté objasnili i jednu loňskou loupež.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, loupež, zadržení pachatele, přepadené klenotnictví, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela a obvinila muže kvůli přepadení klenotnictví v Pelhřimově | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.