Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který kradl peníze z automatů u myček a neplatil u benzinek

Třiatřicetiletý muž, který během jedné noci odcizil peníze z automatů u myček v Jihlavě a Havlíčkově Brodě a také gril ze stodoly na jiném místě, skončil ve vazbě. Dle policie muž také odjížděl od čerpacích stanic bez zaplacení a na auto si dával kradené registrační značky. Kromě toho porušoval zákaz řízení.

„Na konci minulého týdne přijali jihlavští policisté v ranních hodinách oznámení o vypáčení automatu v objektu myčky v Jihlavě na ulici Vrchlického. Případ začali okamžitě prověřovat a v krátké době se dostali na stopu podezřelého muže. Jednalo se o muže ze Znojemska, který mění často místo svého aktuálního pobytu a je obtížné ho kontaktovat,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté však podezřelého muže vypátrali a zadrželi ještě ten den. Vydal jim peníze, necelých sedm tisíc v mincích, a také nářadí, které mohl využívat při trestné činnosti. Kriminalisté následně zjistili, že stojí rovněž za krádeží registračních značek a odjížděním od čerpacích stanic bez placení. Škoda, kterou za sebou pachatel zanechal, je téměř devadesát tisíc korun.

Dopadený muž za sebou má pestrou trestní minulost, odpykal si i trest odnětí svobody, aktuálně nesmí řídit motorová vozidla až do roku 2029. Nyní čelí obvinění ze spáchání tří trestných činů a je stíhán vazebně. Hrozí mu tři roky za mřížemi. „Muž je obviněn z pokračujícího přečinu krádeže, dále přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí, spáchaného nejméně v desítce případů,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminalisty. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, peníze, trestná činnost, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže, který kradl peníze z automatů u myček a neplatil u benzinek | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.