Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Řidička sváděla svůj stav na horečku. Policisté jí naměřili téměř čtyři promile

V sobotu 12. října před třetí hodinou vyjížděli policisté do Okříšek k pětatřicetileté řidičce. Ta jednala značně nejistě, což neuniklo pozornosti okolí. Když usedla za volant a chtěla odjet, zabránili jí v tom náhodní lidé v blízkosti.

„Bylo zjevné, že je žena opilá, snažila se ale okolí přesvědčit, že za její stav může horečka,“ popsala dění policejní mluvčí Jana Kroutilová. Přivolaní policisté tak provedli dechovou zkoušku, která podezření na alkohol potvrdila.

Hodnota, kterou přístroj ukázal, však byla dle policie překvapující. „Řidička vozidla Chevrolet měla 3,86 promile alkoholu v dechu. Obdobnou hodnotu u ní ukázala také opakovaná zkouška,“ řekla Kroutilová s tím, že v další jízdě samozřejmě řidička nesměla pokračovat.

Policisté zkontrolovali, zda nejsou poškozená zaparkovaná auta v okolí a žena na místě přišla o řidičský průkaz. Žena bude čelit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky řidička, alkohol, promile, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička sváděla svůj stav na horečku. Policisté jí naměřili téměř čtyři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.