Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

VIDEO: Moldavský autobus napěchovaný alkoholem. Celníci našli v přívěsu skoro tisíc litrů vína a lihovin

Celníci z Vysočiny odhalili minulý týden na dálnici D1 moldavský kamion s chladícím přívěsem plným alkoholu. Řidič vezl přes 800 litrů vína a 160 litrů lihovin. Autobus s moldavskou registrační značkou, chladicím přívěsem a pouze s devíti cestujícími si vytipovala hlídka celníků ke kontrole nedalekého areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina ve Stříteži u Jihlavy. Tam také proběhla kontrola.

„V chladicím přívěsu nalezli několik krabic s lihovinami ve spotřebitelském balení s moldavskou kontrolní páskou a také PET lahve a jeden KEG sud, naplněné vínem. Celkem se jednalo o 803 litrů vína a 161 litrů lihovin,“ shrnul mluvčí celního úřadu Richard Zeman.

Ke všem vybraným výrobkům se přihlásil kontrolovaný moldavský řidič, který přiznal, že přepravuje zboží do Anglie za účelem zisku. „Protože k přepravě alkoholických nápojů nepředložil žádné doklady, byly lihoviny pro nezákonný dovoz ze zemí mimo Evropskou unii zajištěny a uskladněny ve skladu Celního úřadu pro Kraj Vysočina,“ dodal Zeman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky alkoholický nápoj, víno, přívěs, Kraj Vysočina, Evropská unie, Anglie, Moldávie, celní správa, autobus, přívěs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Moldavský autobus napěchovaný alkoholem. Celníci našli v přívěsu skoro tisíc litrů vína a lihovin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.