Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Hledá se vandal, který vykradl auto na okraji Havlíčkova Brodu. Zvažte, co ve vozidle necháte, apeluje policie

Havlíčkobrodští policisté pátrají po vandalovi, který se na okraji Havlíčkova Brodu vloupal do zaparkovaného vozidla a způsobil škodu za více než tři tisíce korun. V souvislosti nejen s tímto případem policie apeluje na veřejnost.

Zatím neznámý zloděj se vloupal do Škody Fabia na okraji lesa v místě zvaném U obrázku. A to v pondělí 23. září přibližně mezi sedmou a třináctou hodinou.

„Pachatel po rozbití okna u dveří vnikl do automobilu Škoda Fabia, ze kterého odcizil peněženku s drobnou finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Policisté provedli na místě šetření, ohledání a zadokumentování. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli policisté pátrají,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Pozor na to, kde auto odstavíte 

V souvislosti nejen s tímto případem policisté apelují, aby si lidé dávali pozor, kde auto odstaví a co v něm nechají. „Při odstavení vozidla na odlehlých místech, jako jsou okraje lesa nebo lesní cesty je důležité mít na paměti, že ve vozidle vaše věci nejsou v bezpečí. Nechat v něm viditelně uložené cennosti jako jsou peněženky, elektronika nebo jiné hodnotné předměty, může snadno přilákat zloděje. Ti nejen že mohou odcizit tyto předměty, ale také způsobit škodu na vozidle samotném. Kromě materiální ztráty pak majitel musí řešit problémy s odcizenými doklady či platebními kartami,“ dodala Lébrová. Proto je lepší cennosti vůbec v autě nenechávat nebo je alespoň důkladně skrýt.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky auto, zloděj, vloupání, policie, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se vandal, který vykradl auto na okraji Havlíčkova Brodu. Zvažte, co ve vozidle necháte, apeluje policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.