Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Žena z Jihlavska opakovaně vykradla firmu, kde byla zaměstnaná. K ruce si vzala i dvě nezletilé dívky

Ve vězení skončila zřejmě nenapravitelná žena, která z firmy, kde pracovala, opakovaně kradla. V jednom případě jí pomáhaly i dvě nezletilé dívky. Měla také komplice, který se ženou spolupracoval i při prodeji ukradených věcí. S jiným mužem se v Jihlavě vloupala ještě do dalších objektů.

Ze spáchání závažné majetkové trestné činnosti byla žena obviněná už na konci srpna. A minulý týden policejní komisař na základě shromážděných důkazů trestní stíhání sedmatřicetileté ženy z Jihlavska rozšířil. „Žena je tak obviněna z trestného činu krádeže, dále přečinů poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminalisty. Jak dále dodal, obviněná žena byla již v minulosti soudně trestána za majetkovou trestnou činnost. Odpykala si i trest odnětí svobody a až do příštího roku je v podmínce. 

Žena se v srpnu a v září opravdu činila. Je obviněna z opakovaných krádeží ve firmě, pokusu o zneužití odcizené platební karty, vloupání do penzionu, vniknutí do objektu s nebytovými prostory a odcizení zboží v obchodě.

„V dobrém na ni nebudou vzpomínat zejména ve firmě, kde byla zaměstnána. V druhé polovině srpna jí stačily tři dny k tomu, aby způsobila v objektu velkou škodu. Když zůstala ve firmě sama, z kanceláří nejdříve za použití násilí získala pokladny, které v tašce odnesla. Pokladny následně vypáčila a vzala si z nich peníze, za většinu nakoupila šperky, elektroniku a tabákové výrobky. Následující víkendový den se do firmy ve večerních hodinách vrátila a přivedla si s sebou na pomoc i dvě mladistvé dívky,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Zlodějka z firmy ukradla třeba notebooky a mobilní telefony. Odnesla si také trezor, s jeho transportem a následným otevřením jí pomohl osmadvacetiletý muž. Uloženy v něm byly písemnosti a také platební karta, prostřednictvím které žena neúspěšně zkusila vybrat peníze z bankomatu.

Žena z firmy ukradla mimo jiné i tento trezor, foto: Policie ČR 

„Další víkendový den se s mužem do firmy vrátila a kanceláře čelily dalšímu odlivu vybavení, které si odnesli. Na přelomu srpna a září se žena v Jihlavě opakovaně vloupala do penzionu, dále odcizila v prodejně maso v hodnotě téměř tisíc korun a společně s pětačtyřicetiletým mužem se vloupali do objektu. Prostory prohledali, vypáčili i poštovní schránky, nic se jim odcizit nepodařilo, poškozením ale způsobili škodu přes pětadvacet tisíc korun,“ dodává dále Kroutilová.

Kriminalisté po dopadení ženy zajistili několik kusů šperků, dále část odcizených věci a také předměty, u kterých vzniklo podezření, že byly použity při vloupáních. Zlodějka v krádežích pokračovala i po zahájení trestního stíhání. Skončila proto ve vazbě, a poté ve vězení.

Dvě dívky a dva muže stíhají na svobodě 

Se zbývajícími dívkami a dvěma muži je trestní řízení vedeno na svobodě. Dívky ve věku patnáct a šestnáct let jsou obviněny z provinění krádeže spáchané formou účastenství. „Osmadvacetiletý muž čelí obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a legalizace výnosu z trestné činnosti, a to v souvislosti s tím, že prodal mobilní telefon a tablet, o nichž věděl, že byly odcizeny, peníze si nechal. Pětačtyřicetiletému muži sdělil policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Jedná se o muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán,“ doplnila mluvčí policie k dalším pachatelům.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, firma, zaměstnanec, policie, Jihlavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jihlavska opakovaně vykradla firmu, kde byla zaměstnaná. K ruce si vzala i dvě nezletilé dívky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.