Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Leden na silnicích Vysočiny: Jeden mrtvý, jeden opilý řidič, hmotná škoda 14 milionů korun

Policisté na Vysočině vyšetřovali za první měsíc letošního roku celkem 287 dopravních nehod. To je o 85 nehod méně než v lednu 2016, přesně o 23 procent. V lednu zemřel na silnicích Vysočiny jeden člověk.

Celkem 65 lidí utrpělo lehké zranění. V tomto případě jde o meziroční pokles o 46 procent. „Hmotná škoda vzniklá při dopravních nehodách na vozidlech a ostatním majetku dosáhla částky 14 110 000 korun, což představuje pokles o 33 procent. Při vyšetřování jedné dopravní nehody policisté zjistili, že řidič byl pod vlivem alkoholu,“ vyčíslila Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

K první tragické dopravní nehodě na Vysočině v tomto roce došlo u Jemnice na Třebíčsku v neděli 15. ledna před sedmou hodinou večer. Zemřel při ní chodec (o nehodě jsme vás informovali ZDE). Případem se zabývají třebíčští policisté.

Hlavní příčiny dopravních nehod jsou podle policie dlouhodobě neměnné. Nejčastěji jde o nesprávný způsob jízdy, nepřiměřenou rychlost a nedání přednosti v jízdě.

Foto Olomoucká Drbna | Zdroj PČR, ČTK

Štítky Kraj Vysočina, dopravní nehoda, silnice, okres Třebíč, Jemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Leden na silnicích Vysočiny: Jeden mrtvý, jeden opilý řidič, hmotná škoda 14 milionů korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.