Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Sanitář v Třebíči obžalovaný ze znásilnění pacientky po narkóze nyní vinu popírá

Sanitář v třebíčské nemocnici podle obžaloby využil bezbrannosti pacientky po narkóze a opakovaně jí strčil prst do vaginy. Případem se dnes začal zabývat Krajský soud v Brně, muž je obžalovaný ze znásilnění. Skutek na policii nejdříve přiznal, nyní jej ale popřel. Hrozí mu až 12 let vězení. Soud bude pokračovat v dokazování v polovině října.

Z činu státní zástupce Jan Adam viní čtyřicetiletého muže. Podle obžaloby muž v polovině listopadu 2022 při transportu pacientky po narkóze využil její bezbrannosti a dvakrát jí strčil ukazováček do vaginy. Malátná žena mu podle obžaloby poté odstrčila ruku. Muž pacientku po operaci převážel na pokoj.

Obžalovaný se na policii nejdříve plně doznal. Předseda senátu dnes přečetl jeho výpověď, ve které muž uvedl, že se mu žena líbila. Vypověděl, že když ji překládali, využil situace a pod dekou jí dvakrát strčil ukazováček do vaginy. Uvedl tehdy, že vzhledem k tomu, že to bylo pod dekou, nikdo to nemohl vidět. Vypověděl, že nevěděl, proč to udělal, že to bylo ve zkratu. Prý to nikdy dřív neudělal a činu lituje.

V pozdější výpovědi čin popřel. Uvedl, že byl pod nátlakem policistů, kteří mu řekli, že když se nepřizná, půjde do vazby. Skutek popřel, stejně tak i dnes. „Nic takového jsem nespáchal, nemám to zapotřebí. Mám spokojené manželství, nemám potřebu nic takového dělat," uvedl dnes obžalovaný.

Ještě v nemocnici podala stížnost 

Poškozená řekla, že si pamatuje, jak ji probudili a pak hlas, který říkal, ať dotyčný zůstane u paní. Poté cítila, jak jí prsty někdo zajíždí "dovnitř". „Já jsem nemohla otevřít oči. Měla jsem přes břicho ruce, tak jsem ho odstrčila a ono to přestalo. Nemohla jsem se probrat, nic jsem nemohla," popsala v emotivní výpovědi. Uvedla, že na takzvaném dospávacím pokoji se následně rozbrečela. Zdravotní sestře pak popsala, co se jí stalo. Ještě v nemocnici podala stížnost, poté to šla oznámit na policii.

Znalkyně z oboru psychologie uvedla, že žena je schopna správně vnímat události i je reprodukovat. Nemá tendenci k fantazírování. Nenašla ani motiv, proč by mluvila nepravdu. Poškozená v době vyšetření podle ní trpěla ztrátou zájmu, psychickými obtížemi či zvýšenou úzkostí.

Muž v nemocnici už nepracuje. Zařízení se k věci vyjádřilo na webu, uvedlo, že šlo o politováníhodný čin jednotlivce a nemocnice poskytla policii veškerou součinnost. K řízení se připojila poškozená žena, po muži chce jako nemajetkovou újmu 250 tisíc korun. Hlavní líčení bude pokračovat 18. října výslechem dalších svědků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Nemocnice Třebíč

Štítky ČR, soud, nemocnice, znásilnění, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitář v Třebíči obžalovaný ze znásilnění pacientky po narkóze nyní vinu popírá | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.