Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Řidič BMW jel za deště moc rychle po dálnici, s autem doslova vyletěl z vozovky. Škoda je přes milion

Ani hustý déšť dostatečně nezpomalil řidiče, který v sobotu kolem půl deváté večer mířil po dálnici D1 na Brno. Na 91,2 kilometru dostal smyk a po děsivém karambolu skončil jeho vůz na střeše.

„Řidič s osobním vozidlem BMW X4 projížděl po dálnici v levém jízdním pruhu a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a zejména povětrnostním podmínkám, kdy za deště a na mokré vozovce dostal smyk. Poté přejel vpravo přes pravý jízdní pruh a zpevněnou krajnici mimo komunikaci, kde narazil přední částí vozidla do travnaté meze, po které vyjel až na její vrchol, kde prorazil pletivový plot a následně se převrátil s vozidlem na střechu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté i v souvislosti s aktuálním počasím varují před rizikem aquaplaningu, který hrozí na silného deště nebo v místech, kde stojí voda. „Při aquaplaningu pneumatika jednoduše přestane stíhat odvádět vodu pomocí drážek v dezénu k tomu určených a začne ji jakoby hrnout před sebou. Nakonec pneumatika svoji práci přestane zvládat úplně a na vrstvu vody najede. Tím se vůz stává neovladatelný,“ uvedla Čírtková.

Řidič se při nehodě lehce zranil, na místě ho ošetřili záchranáři a následně byl převezen do jihlavské nemocnice. Dechová zkouška byla negativní, hmotná škoda je přes milion korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se souhlasem Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, dálnice, D1, BMW, déšť, aquaplaning, varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič BMW jel za deště moc rychle po dálnici, s autem doslova vyletěl z vozovky. Škoda je přes milion | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.