Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Dva muži v obchodním centru v Jihlavě hodili mladíka přes zábradlí. Ten ztratil vědomí a byl převezený do Brna

Jihlavští policisté šetří konflikt, který se stal mezi třemi muži tento týden v Jihlavě. Incident skončil vážným zraněním mladíka.

„Oznámení o pádu muže z venkovního únikového schodiště jihlavského obchodního centra přijali policisté na začátku týdne kolem druhé hodiny odpoledne. Na místo mířila také zdravotnická záchranná služba. Napadený dvaadvacetiletý muž utrpěl zranění hlavy a po pádu ztratil vědomí, transportován byl do brněnské nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Zapojili se i strážníci 

Šetřením se ukázalo, že mladého muže shodili dva muži, kteří po napadení z místa utekli. Zjistili jejich popis a začali po nich v lokalitě pátrat. Do hledání se zapojili také strážníci městské policie.

„Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. V krátké době strážníci podezřelé muže nalezli na ulici Čajkovského, oba byli pod vlivem alkoholu. Přivolaní policisté u nich provedli dechové zkoušky, při kterých jim naměřili hodnoty přes dvě promile alkoholu. Podezřelé muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Místo činu kriminalisté ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Provedli šetření a shromáždili důkazy,“ dodává Kroutilová.

Zadržení muži skončili na jihlavské záchytce, pak putovali rovnou do policejních cel. Komisař následně zahájil jejich trestní stíhání. „Muži ve věku třicet a devětatřicet let byli obviněni z přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví spáchaných ve spolupachatelství,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminalisty. 

Dodal, že starší z obviněných mužů byl v minulosti již soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Druhý obviněný ještě soudně trestán nebyl. „Jeden z nich je z Jindřichohradecka a druhý z Táborska, často mění místo svého aktuálního pobytu,“ zmínila ještě mluvčí Kroutilová.

Muži jsou obviněni z toho, že napadeného nejdříve jeden z nich opakovaně udeřil pěstí, poté ho natlačil na betonovou zábranu ochozu, druhý obviněný muž ho uchopil za nohy a společně ho hodili dolů. Napadený spadl z výšky přibližně dva metry pod schodiště. Muži se vzájemně znali.

Až tříletý pobyt za mřížemi 

„Obvinění muži jsou stíháni na svobodě. Po provedení nezbytných úkonů byli ze zadržení propuštěni. Případ policisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ klasifikovala závěrem Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky incident, pár, zábradlí, schodiště, zranění, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Pacholík

Cože? Oni jsou stíháni na svobodě? Hrozí jim až 3 roky vězení? Za výtržnictví? Vždyť to byl pokus o vraždu a měli by jít za mříže hned! Asi by to chtělo výrazně zpřísnit tresty za podobné trestních činů.

Sobota, 14. září 2024, 09:51Odpovědět

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramek které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Sobota, 14. září 2024, 06:51Odpovědět

Dva muži v obchodním centru v Jihlavě hodili mladíka přes zábradlí. Ten ztratil vědomí a byl převezený do Brna | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.