Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Návštěva vnuka přišla seniory ze Žďárska draho. Ukradl jim skoro sto tisíc a odjel vlakem domů

Až na pět let může putovat za mříže jednadvacetiletý muž, který se neštítil okrást své prarodiče. Ukradených peněz si ale dlouho neužil, policie ho zadržela ještě v den krádeže.

Krádež se stala ve čtvrtek 29. srpna v menší obci na Žďársku. „Policisté před polednem přijala oznámení od ženy, která zjistila, že se jí pachatel v domě vloupal do uzamčené skříňky a odcizil finanční hotovost. Obrátila se proto na policii s žádostí o pomoc. Do menší obce na Žďársku vyjeli policisté a provedli šetření. Jako podezřelého natipovali muže, který byl předtím u seniorů na návštěvě,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Tento podezřelý muž nyní žije v Ostravě a ihned se po něm rozjelo pátrání. Policie zjistila, že se vydal do Žďáru a pak mířil vlakem do Moravskoskoslezského kraje. Policie z Vysočiny se proto obrátila na své kolegy v tomto kraji s žádostí o to, aby zloděje našli.

„Úspěch se dostavil brzy. Po druhé hodině odpoledne policisté podezřelého muže zadrželi na vlakovém nádraží v Ostravě, kam vlakem přijel. Zajistili také necelých sedmdesát tisíc korun, které si z Vysočiny vezl,“ informovala dále Kroutilová

Kradl, když byli venku

Zadrženého muže odvezli policisté na žďárské oddělení, kde byl umístěn do cely. Na základě shromážděných důkazů mu sdělil policejní komisař podezření ze spáchání trestného činu. „Jednadvacetiletý muž je podezřelý z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, podezřelý muž byl v minulosti již soudně trestán. Dokonce byl i ve vězení.

„Muž je podezřelý z toho, že při návštěvě u svých blízkých využil situace, kdy byli senioři venku, a v domě nikdo nebyl. Navíc věděl, kde mají žena s mužem uložené peníze. Vešel do domu a vloupal se do skříňky, ze které si vzal finanční hotovost. Po krádeži svoji návštěvu u příbuzných ukončil a odcestoval do Ostravy. Část odcizených peněz muž při návratu stačil použít pro svoji potřebu,“ shrnula mluvčí s tím, že muž byl vnukem okradených seniorů.

Mladému zloději nyní hrozí až pět let za mřížemi.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, peníze, vnuk, prarodiče, peníze, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěva vnuka přišla seniory ze Žďárska draho. Ukradl jim skoro sto tisíc a odjel vlakem domů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.