Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Škoda za desítky tisíc korun. Policie pátrá po pachateli, který odcizil smírčí kameny

Policisté z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem přijali uplynulý pátek oznámení o zmizení dvou smírčích kamenů. Dosud neznámý pachatel nebo pachatelé je odcizili v době od 19. do 22. srpna.

Smírčí křížový kámen, zapsaný Ministerstvem kultury ČR jako kulturní památka, se nacházel u Vojtěchova na Žďársku. „Jednalo se o žulový křížový kámen nazývaný Pytlácký, který se nacházel v lokalitě U Pytláka. Jednalo se o vysoký kámen se zkosenými rohy a na kameni je reliéf latinského kříže a pušky a přes celý kámen text. Kámen je o rozměrech 116 x 52 x 10 centimetrů. Majitelé si škodu vyčíslili na částku nejméně 37 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zloději ve stejné oblasti odcizili ještě další žulový kámen zvaný Krejčíkův. „Tento kámen ležel na zemi a jsou na něm vytesány nůžky, jehla, niť a náprstek. Kámen má rozměry 57 x 28 x 10 centimetrů a je evidovaný v centrálním registru Vojtěchov,“ uvedla Čírtková s tím, že hodnota tohoto kamene je nejméně šestnáct tisíc.

Policie se nyní obrací na veřejnost a případné svědky, kteří si všimli pohybu vozidel a osob v blízkosti kamenů. Uvítají také informace o podezřelém chování a jednání osob v okolí, kde se kameny nacházely. Pro kontakt lze využít linku 158, na stejném telefonu lze oznámit, kde se oba smírčí kameny nacházejí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky smírčí kameny, krádež, pátrání, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Zločin bezohledného primitiva ... :(

Pátek, 30. srpna 2024, 10:51Odpovědět

Škoda za desítky tisíc korun. Policie pátrá po pachateli, který odcizil smírčí kameny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.