Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jednasedmdesátiletý řidič auta s přívěsem na D1 na chvilku usnul. Narazil do svodidel a dopravní značky

Naštěstí pouze hmotnou škodou skončila páteční dopravní nehoda, která se stala na dálnici D1 na 114. kilometru ve směru na Prahu krátce před 16. hodinou. Boural tam jednasedmdesátiletý řidič Fordu Mondeo.

„Řidič jedoucí v pravém jízdním pruhu s osobním automobilem Ford Mondeo a přívěsem se při jízdě plně nevěnoval řízení – zřejmě na krátkou chvíli usnul. Řízení nezvládl a strhl řízení vlevo, kdy přejel nejdříve přes levý jízdní pruh, poté přes středový travnatý pás, kde narazil levou stranou vozidla a přívěsu do středových ocelových svodidel a do dopravní značky. Poté přejel přes celé těleso dálnice na krajový pás, kde narazil pravou stranou do krajových ocelových svodidel,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Po dopravní nehodě zůstalo osobní vozidlo s přívěsem na zpevněné krajnici. Jak Čírtková dodává, během nehody se naštěstí nikdo nezranil, pouze vznikla hmotná škoda na autě, přívěsu a svodidlech.

Přivolaní policisté provedli u řidiče test na alkohol, měl negativní výsledek.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, spánek, dálnice, D1, svodidla, Praha, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

I to se stává ale: Každý by si měl uvědomit kde jsou jeho meze.Celý život jsem se živil jako řidič kamionu, dnes je mi 73 let a už za volant nesednu ani za osobák. Auto jsem prodal, řidičák i s profesákem mám ale vím že v mém věku už to není to pravé ořechové.Auto v podstatě ani nepotřebuji,nákupy si nechám dovézt až pod nos Košíkem a na to abych vyrazil jednou nebo dvakrát za rok na houby mi stačí autobus.Jenomže to si mnozí senioři zkrátka neuvědomí notabene takoví ti amatéři kteří jedou jednou za měsíc tak max. 50 kilometrů někam a zpět.Doba se neustále zrychluje a je náročnější tak proč bych měl riskovat?

Úterý, 27. srpna 2024, 13:30Odpovědět

Jednasedmdesátiletý řidič auta s přívěsem na D1 na chvilku usnul. Narazil do svodidel a dopravní značky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.