Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

FOTO: V oboře u Přibyslavi hořela lovecká chata. Škoda se vyšplhala na 800 tisíc korun

V Ronově nad Sázavou u Přibyslavi hořela v pondělí lovecká chata v oboře. Byly v ní lovecké zbraně s patronami, které v žáru vybuchovaly. V chatě bylo i několik propanbutanových láhví, které ale hasiči vynesli. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun, sdělila dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Vyšetřování příčiny vzniku požáru ještě není ukončeno.

Oznámení o požáru přijala operátorka tísňové linky před 15:00. Člověk, který hasiče přivolal, si stěžoval na nevolnost, pomoc zdravotníků ale odmítl, uvedla bez dalších podobností mluvčí. 

Hasiči oheň likvidovali přibližně dvě hodiny. „Zásah uvnitř chaty komplikovala přítomnost loveckých zbraní a patron,“ uvedla Musilová. Po uhašení hasiči ještě termokamerou vyloučili skrytá ohniska požáru a chatu odvětrali. Na požářiště dohlíželi do dnešního rána.

Oheň poškodil hlavně vybavení chaty, zbraně a střelivo. Podle mluvčí se hasičům podařilo uchránit majetek za 15 milionů korun.

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky chata, Přibyslav, Ronov nad Sázavou, zbraň, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V oboře u Přibyslavi hořela lovecká chata.  Škoda se vyšplhala na 800 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.