Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Muž v Jihlavě chtěl koupit pneumatiky za pár tisícovek. Podvodník ho ale obral o 155 tisíc korun

Na svou důvěřivost doplatil muž, který na internetu naletěl podvodníkovi. Šlo o prodej pneumatik. V souvislosti nejen s tímto případem policie na Vysočině znovu apeluje na veřejnost.

O případu informují jihlavští policisté. Podvod má na svědomí dosud neznámý pachatel. Ten v inzerátu nabízel čtyři letní pneumatiky za 1900 korun.

„Na tento inzerát zareagoval zájemce, kterému poté prodejce nabídl dodání pneumatik prostřednictvím přepravní společnosti. S tímto způsobem obchodu kupující souhlasil a poté mu pachatel přes aplikaci WhatsApp zaslal odkaz na stránku, která zdánlivě připomínala oficiální stránku přepravní společnosti. Ve skutečnosti se ale jednalo o podvodnou stránku, na které poškozený zadal údaje ke své platební kartě. Tyto údaje následně pachatel zneužil a s jejich pomocí si nechal na svůj účet částku v celkové výši přesahující 216 tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Následně banka dvě podezřelé platby zablokovala a zaslala je zpět poškozenému, přesto podvodník důvěřivého muže připravil o 155 tisíc korun.

„V této souvislosti opětovně varujeme před podobnými obchody. Lidé musí být velmi opatrní a obezřetní a nikdy nesmí na zaslané odkazy reagovat tím, že v nich vyplní veškeré osobní údaje a veškeré údaje k bankovnímu účtu a platební kartě,“ apeluje Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pexels.com | Zdroj Policie ČR

Štítky pneumatiky, inzerát, podvod, podvodník, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jihlavě chtěl koupit pneumatiky za pár tisícovek. Podvodník ho ale obral o 155 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.