Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 3. září 2024  |  Svátek má Bronislav
Bez reklam

Pětašedesátiletý muž pronásledoval svou bývalou partnerku. Skončil za mřížemi, kde může zůstat tři roky

Kriminalisté zadrželi minulý týden muže, který obtěžoval svou bývalou partnerku. V minulosti už byl za obdobné jednání potrestán podmíněným trestem, nyní bude stíhán vazebně.

„Muž svoji bývalou partnerku přibližně od února do doby zadržení obtěžoval tím, že vyhledával její přítomnost. Na ženu čekával před její prací, následně ji pronásledoval do obchodu, když chodila nakupovat nebo dělal, že se v prodejně setkali náhodně,“ uvedla komisařka Michaela Lébrová.

Senior také jezdil do obce u Pelhřimova, kde žena bydlí, v okolí jejího domu se procházel nebo jezdil na kole. „Sledoval ji i v případech, kdy žena byla venku na procházce. V několika případech vnikl i na oplocený pozemek u domu své bývalé partnerky, kdy se snažil dostat dovnitř,“ sdělila dále Lébrová.

Policejní komisař následně zahájil trestní stíhání zadrženého muže, který je obviněný z přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného pronásledování, přičemž takové činy spáchal opětovně. Obviněný muž je přitom ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky obtěžování, pronásledování, stalking, vězení, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětašedesátiletý muž pronásledoval svou bývalou partnerku. Skončil za mřížemi, kde může zůstat tři roky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.